(ΑΝΑΛΥΣΗ) 17 επίμαχες από Ηρακλή Τσίκινη

(ΑΝΑΛΥΣΗ) 17 επίμαχες από Ηρακλή Τσίκινη

Ο Ηρακλής Τσίκινης σχολίασε στο Super Monday το βράδυ της Δευτέρας, όλες τις επίμαχες φάσεις της αγωνιστικής.

ΦΑΣΗ 1/ Δύο φάουλ στο 80΄ για κόκκινη-Τίποτα ο ΡΕΦ (Ονήσιλος-Καρμιώτισσα): "Σε μια φάση έχουμε δυο κόκκινες κάρτες. Πρώτα ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα και μετά ο ίδιος παίκτης εσκεμμένα χτυπά τον αντίπαλο. Είναι... δυο κόκκινες! Το παράδοξο είναι πως ο διαιτητής δεν είδε καμία από τις δυο. Μετά κάνει και θέατρο ο παίκτης ότι χτύπησε".

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

ΦΑΣΗ 2/ (01:35) Υπάρχει πέναλτι για την ΑΕΚ; "Δεν υπάρχει κάτι, είναι μια ανεπαίσθητη επαφή που δεν δικαιολογεί να δοθεί παράβαση".

ΦΑΣΗ 3/ (13:10) Ακυρώνεται γκολ της ΑΕΚ- "Ο παίκτης είναι εκτεθειμένος, σωστά ακυρώνεται το γκολ".

ΦΑΣΗ 4/ (14:30) Ακυρώνεται γκολ της ΠΑΕΕΚ- "Ο παίκτης ξεκινάει από παράνομη θέση, σωστά ακυρώνεται και αυτό το γκολ. Υπήρξε οφσάιντ στο ξεκίνημα".

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

ΦΑΣΗ 5/ (37:55) Υπάρχει χέρι-πέναλτι για την ΠΑΕΕΚ; "Να πούμε ξανά ότι δεν είναι όλα τα χέρια πέναλτι. Εδώ είναι σε φυσική θέση, παράλληλα με το σώμα. Κανένα χέρι".

ΦΑΣΗ 6/ (36:00) Ζήτησε πέναλτι η Πάφος- "Οι δυο παίκτες συγκρούονται μεταξύ τους, είναι σχεδόν ώμο με ώμο. Δεν δικαιολογείται καμία παράβαση, περισσότερο ο επιθετικός πάει με περισσότερη δύναμη προς τον αμυντικό".

ΦΑΣΗ 7/ (38:50) Ζήτησε χέρι-πέναλτι η Πάφος- "Και εδώ το χέρι δεν είναι σε παράνομη έκταση. Κιόλας περισσότερο προσπαθεί να το μαζέψει. Ο κανονισμός λέει ότι από κοντινή απόσταση και όταν ο αμυντικός προσπαθεί να μαζέψει το χέρι, δεν υπάρχει κανένα πέναλτι".

ΦΑΣΗ 8/ (45:20) Δόθηκε πέναλτι για Ολυμπιακό-Οφσάιντ από VAR- "Είναι μια κακή λειτουργία του ΒΑΡ. Εξ αρχής έπρεπε να ελεγχθεί αν υπάρχει οφσάιντ και μετά να ελεγχθεί αν υπάρχει πέναλτι. Ελέγξανε πρώτα το πέναλτι και μετά αν υπήρχε οφσάιντ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια χαώδης κατάσταση. Σωστά ακυρώνεται η φάση γιατί ξεκινά από οφσάιντ".

Φάση 9/Υπήρχε οφσάιντ στο γκολ του Ολυμπιακού; "Δεν υπάρχει οφσάιντ, ο παίκτης που υποτίθεται συμμετέχει στη φάση, οριακά καλύπτεται".

ΦΑΣΗ 10/ (08:00) Ζητάει πέναλτι η Ανόρθωση- "Ο τερματοφύλακας πρώτα βρίσκει τη μπάλα και μετά τον παίκτη. Δεν είχε τον χρόνο να αποφύγει τον επιθετικό. Αν δεν έβρισκε τη μπάλα θα μιλούσαμε για πέναλτι. Δεν υπάρχει πέναλτι, είναι μια αναπόφευκτη σύγκρουση".

ΦΑΣΗ 11/ (15:20) Φάουλ για ΑΕΛ πριν το 1ο γκολ- "Καθαρή η παράβαση, βρίσκει χαμηλά στο πόδι τον επιθετικό. Ξεκάθαρη επαφή, σωστά δίνεται".

ΦΑΣΗ 12/ (23:00) Φάουλ για Ανόρθωση πριν το 1-1- "Και εδώ υπάρχει παράβαση. Τον βρίσκει χαμηλά με το δεξί πόδι, σωστά δίνεται το φάουλ υπέρ της Ανόρθωσης".

ΦΑΣΗ 13/ (24:30) Φάουλ για ΑΕΛ πριν το 2ο γκολ- "Σηκώνει λίγο συζήτηση... Δεν είναι ανύπαρκτο, τον κρατάει με το χέρι χαμηλά στην μέση. Μόνο ο διαιτητής μπορεί να κρίνει αν είναι ικανή για φάουλ. Πάω με τον διαιτητή γιατί ήταν κοντά και μπορεί να δει αν το κράτημα είναι ικανό να ρίξει κάτω τον επιθετικό. Με την κίνηση του με το χέρι ο επιθετικός δεν βρίσκει τον αμυντικό για να δικαιολογεί επιθετικό φάουλ".

ΦΑΣΗ 14/ (72:00) Σωστά ο ΡΕΦ έδωσε την μπάλα στην Ανόρθωση; "Ο κανονισμός λέει ότι αν βρεις τον διαιτητή με τη μπάλα μέσα στην περιοχή, η μπάλα δίνεται στον τερματοφύλακα. Είναι καθαρός ο κανονισμός. Σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι ο διαιτητής είναι σε κακή θέση".

ΦΑΣΗ 15/ (17:00) Ζητάει πέναλτι το ΑΠΟΕΛ - "Ψηλά στον μηρό τον βρίσκει ο αμυντικός. Ξεκάθαρη παράβαση, είναι πέναλτι. Ο ΒΑΡίστας έπρεπε σίγουρα να στείλει τον διαιτητή να δει τη φάση. Επαναλαβάνω ότι χρειάστηκα το replay για να είμαι σίγουρος αλλά από το replay φαίνεται ξεκάθαρα η παράβαση. Ο διαιτητής ήταν σε πολύ καλή θέση, έπρεπε να το δει. Μου κάνει εντύπωση που δεν είχαμε χρήση ΒΑΡ".

ΦΑΣΗ 16/ (55:00) Ζητάει πέναλτι ο Εθνικός- "Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια παράβαση. Γίνονται εκατοντάδες μαρκαρίσματα στην περιοχή σαν αυτό".

ΦΑΣΗ 17/ (77:00) Σωστά ο ΡΕΦ έδωσε πέναλτι για τον Εθνικό; "Από ποια γωνία δόθηκε αυτή η παράβαση; Λογικά όπως βλέπουμε εμείς την φάση, την είδε και το ΒΑΡ. Αν ήταν σε έκταση το χέρι, θα φαινόταν στο βίντεο. Ο μόνος που μπορεί να έχει άποψη είναι ο επιθετικός ο οποίος ζητά κόρνερ και όχι πέναλτι. Έχει ευθύνη και ο βοηθός. Μου κάνει εντύπωση πως ο ΒΑΡίστας στέλνει τον ρεφ να δει τη φάση. Ο κανονισμός λέει ότι πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρη παράβαση για να τον στείλει. Δεν πείθομαι καθόλου ότι υπάρχει πέναλτι. Ξενίζει πολύ αυτή η φάση, είναι δικαιολογημένα τα παράπονα".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ:

Πηγή: kerkida.net 

Home