ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ/''Έχει οριστεί συνάντηση με Παπασταύρου''

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ/''Έχει οριστεί συνάντηση με Παπασταύρου''

"Έχει οριστεί συνάντηση με τον Στ.Παπασταύρου/Aξιολόγηση και παραπομπή στην Αστυνομία"

Ο Πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας και προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, μιλά στην ιστοσελίδα μας. Το www.kerkida.net επικοινώνησε μαζί του μετά και τις ψεσινές σοβαρότατες δηλώσεις του Σταύρου Παπασταύρου.

Για την ψεσινή αναφορά ότι ο "Καραβίδας" ζήτησε μαύρα λεφτά για την μεταγραφή Ουζόχο: "Η Επιτροπή έχει συγκεκριμένο ρόλο. Πρέπει το ζήτημα να έχει σχέση με στοιχηματική δραστηριότητα ή χειραγώγηση αποτελέσματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει το ποινικό αδίκημα. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το αξιολογήσουμε και να το παραπέμψουμε στον Γενικό Εισαγγελέα ή στην Αστυνομία. Το να του ζήτησε ο Κώστας Χριστοδούλου μαύρα λεφτά δεν χειραγωγείς αγώνα. Όμως εάν δεν κινηθεί κανένας, εμείς έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε την Αστυνομία και την Εισαγγελία. Εμάς προσπάθειά μας είναι να έχει ο κόσμος γνήσιο αθλητισμό. Οποιοδήποτε αγώνισμα έχει οποιοδήποτε αποτέλεσμα που δημιουργήθηκε από προϋποθέσεις, επεμβαίνουμε. Τώρα, για να φτάσουμε ως εκεί, ενδεχομένως να προκύπτουν και άλλα ποινικά αδικήματα, τα οποία έχουμε υποχρέωση να τα παραπέμψουμε στην Αστυνομία".

Αν έχει κληθεί ο πρόεδρος της Ομόνοιας: "Ο κ. Παπασταύρου είναι κλητευμένος από εμάς και εξέφρασε την προθυμία του να δώσει κατάθεση. Έχει κληθεί για τα προηγούμενα που είχε αναφέρει αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να καταθέσει και για οτιδήποτε άλλο. Πριν να παιχθεί ο αγώνας με τη Λέγκια του έγινε υπενθύμιση και για να είμαι δίκαιος, έδειξε προθυμία να βοηθήσει. Έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για συνάντηση με τον κ. Παπασταύρου και δεν βλέπω τον λόγο να μην δώσει λεπτομέρειες".

Αν έγινε συνάντηση με την ΚΟΠ: "Ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΚΟΠ μας έστειλε επιστολή και έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση της Επιτροπής. Έχει οριστεί συνάντηση με τον κ.Κούμα που προθυμοποιήθηκε να δώσει κατάθεση στην Επιτροπή. Μπορώ να πω ότι ως Επιτροπή ξεκινούμε καλά. Και τα ίδια τα Σωματεία έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει η επιτροπή και ότι τα Σωματεία είναι στο μικροσκόπιο".

Αν κλήθηκε ο Αντρέας Σοφοκλέους για όσα είχε υποστηρίξει πριν την διακοπή του πρωταθλήματος για διαφθορά στο ποδόσφαιρο: "Θα γίνει κλήση και στον κ. Σοφοκλέους για να έρθει να καταθέσει. Δεν του ζητήθηκε τότε να καταθέσει γιατί υπήρχαν πάρα πολλά πράγματα στην ημερήσια διάταξη και δεν μπορούσαμε να τα επιληφθούμε όλα μαζί ως μια νεοδιόριστη επιτροπή που είμαστε".

Για τις κλήσεις σε 33 Σωματεία για κατάθεση στοιχείων: "Έχει δοθεί προσωπική κλήση σε παράγοντες των Σωματείων και έχει τεθεί προθεσμία για να μας προμηθεύσουν αυτά που ζητήσαμε. Αναμένουμε να μας στείλουν εκείνα που ζητήσαμε και αν χρειάζονται κάποιες διευκρινήσεις, θα κληθούν πάραυτα να μας τις δώσουν"

-Αν έχουν προωθηθεί στοιχεία στην Αστυνομία: "Ακόμη όχι".

-Αν έγινε συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη: "Με την Υπουργό έγινε μια συνάντηση πριν δυο βδομάδες, που μπορώ να πω ότι ήταν από τις πιο καλές συναντήσεις που είχε η Επιτροπή, όπως και εκείνη με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Θέσαμε όλα τα προβλήματα της Επιτροπής ενώπιον της Υπουργού και έδειξε κατανόηση. Πληροφορούμε ότι άρχισε να δουλεύει πάνω στα αιτήματά μας με απώτερο σκοπό όσο πιο σύντομα να τα λύσουμε".

-Τι ζητά η Επιτροπή από την Υπουργό: "Ζητήσαμε να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στον νόμο ώστε να είναι πιο ευέλικτος και αποτελεσματικός. Όσο πιο πλήρης είναι ο νόμος, τόσο το καλύτερο. Στην Επιτροπή υπάρχουν τρία μέλη που είμαστε νομικοί και έχουμε διαπιστώσει στην πορεία κάποια πράγματα που πρέπει να τροποποιηθούν για να γίνει πιο αποτελεσματικός. Επίσης συζητήθηκε ο προϋπολογισμός της Επιτροπής και το κατά πόσο το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης θα είναι ο πολιτικός μας προϊστάμενος".

kerkida.net

Home