Φιλικό Νέα Σαλαμίνα - Τουρκική Δύναμη Αμμοχώστου στην Πύλα

Ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του διεθνούς οργανισμού «Peace and Sport» και θα γίνει τον Μάρτιο

Υπό την αιγίδα του διεθνούς οργανισμού «Peace and Sport», που εδρεύει στο Μονακό, στις 19 Μαρτίου πραγματοποιείται στην Πύλα φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Νέας Σαλαμίνας, της ομάδας που ιδρύθηκε στην Αμμόχωστο και της τ/κ ομάδας Τουρκική Δύναμη Αμμοχώστου (MTG), που ιδρύθηκε το 1945.  

Ο Πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, Θουκής Θουκυδίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι οι δύο ηγέτες έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν στον αγώνα και έχουν εκδηλώσει πρόθεση να το πράξουν. Ο Τ/κ ακτιβιστής, Οκάν Νταγλί ανέφερε επίσης στο ΚΥΠΕ ότι εκπρόσωποι των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων, του οργανισμού «Peace and Sport» και του φιλανθρωπικού ιδρύματος του σερ Στέλιου Χατζηιωάννου είχαν στο πρόσφατο παρελθόν χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες που εξέφρασαν στήριξη στη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης και την πρόθεση να παραστούν και να απευθύνουν χαιρετισμό.

 

Σύμφωνα με τον κ. Νταγλί ο Πρίγκηπας του Μονακό, Αλβέρτος που είναι και ο Πρόεδρος του «Peace and Sport» δεν θα μπορέσει να παραστεί εκείνη την ημέρα στον φιλικό αγώνα, αλλά σκοπεύουν να έρθουν στην Κύπρο γι΄ αυτή την εκδήλωση ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του οργανισμού, και γνωστός ποδοσφαιριστής  Didier Drogba και ο σερ Στέλιος Χατζηιωάννου.

Τα ημίχρονα θα είναι μισάωρης διάρκειας και όχι 45λεπτα

Ο Πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας δήλωσε ότι ο φιλικός αγώνας θα διεξαχθεί το απόγευμα, τα ημίχρονα θα είναι μισάωρης διάρκειας και όχι 45λεπτα, το πρώτο ημίχρονο θα διεξαχθεί μεταξύ των δύο ομάδων κανονικά και το δεύτερο μεταξύ μεικτών ομάδων από ποδοσφαιριστές και από την ε/κ και από την τ/κ ομάδα. Και ποιος θα κερδίσει, ρωτήσαμε τον κ. Θουκυδίδη. «Ας κερδίσει η Κύπρος και η ειρήνη. Ο αγώνας δεν θα γίνει για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Θα διεξαχθεί για να δει και να αντιληφθεί ο κόσμος ότι είναι ένα παιχνίδι στο πλαίσιο της συνεύρεσης, του ότι θέλουμε να ζήσουμε μαζί ειρηνικά», μας απάντησε.  

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 10 το πρωί της 19ης Μαρτίου με τις ομάδες νέων Νέας Σαλαμίνας και MTG να κάνουν προπόνηση και αγώνα μεταξύ τους. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ομάδες είχαν βραβευθεί από το ίδρυμα του σερ Στέλιος Χατζηιωάννου με ένα από τα δικοινοτικά βραβεία την περασμένη χρονιά.

 

Ο οργανισμός «Peace and Sport» είχε την πρωτοβουλία, μέσω του ιδρύματος του σερ Στέλιος, να προωθήσει αυτόν τον φιλικό αγώνα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας. Οι συνεννοήσεις και η διοργάνωση ανήκει στο «Peace and Sport», συμπλήρωσε λέγοντας ότι το χρηματικό ποσό που συνόδευε το βραβείο του σερ Στέλιος θα καλύψει έξοδα της εκδήλωσης και του φιλικού αγώνα στην Πύλα.  

Η Νέα Σαλαμίνα έχει παίξει στο στάδιο Αμμόχωστος με τ/κ ομάδες, όπως και οι παλαίμαχοι της ομάδας, ανέφερε ο κ. Θουκυδίδης. «Αν η πεποίθησή μας να ζήσουμε ειρηνικά μαζί Ε/κ και Τ/κ, αυτό θα πρέπει να προωθείται με κάποιο τρόπο. Είτε μέσω του αθλητισμού είτε άλλως πως. Γι΄ αυτό και μεις ως Νέα Σαλαμίνα που στόχο και επιθυμία έχουμε να γυρίσουμε στην πόλη μας κάποια μέρα, βλέπουμε τις ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση θετικά. Δεν συζητούμε για να λύσουμε το Κυπριακό, αλλά στο πλαίσιο που μας επιτρέπεται από τους νόμους της πολιτείας δεν αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε εκδηλώσεις που προωθούν την ειρήνη, την συμφιλίωση και την επανένωση», κατέληξε.

4