Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γήπεδο Λεμεσού: Είτε 12,600 είτε 11,500 οι θέσεις

Offsite Team -
01.02.2022

Γήπεδο Λεμεσού: Είτε 12,600 είτε 11,500 οι θέσεις

Δεν θα είναι 3000 θέσεις λιγότερες στο γήπεδο της Λεμεσού λέει ο ΚΟΑ - Οι εξηγήσεις για το θέμα που προέκυψε

Ο πρόεδρος Αντρέας Μιχαηλίδης τοποθετήθηκε νωρίς το βράδυ σε δημοσιογραφική στα γραφεία του ΚΟΑ. Μαζί του ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ, Κωστάκης Κουκουλής, η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Χαραλάµπους - Παπαµιλτιάδη και ο Μηχανικός των Δημόσιων Έργων του γηπέδου, Δημήτρης Αποστολίδης.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

"Ενημερωθήκαμε ανεπίσημα την Παρασκευή για την πιθανότητα μείωσης της χωρητικότητας και ζητήσαμε επειγόντωνς να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες για να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται. Καλέσαμε σήμερα τον Μηχανικό των Δημόσιων Έργων του γηπέδου, Δημήτρη Αποστολίδη και τους μελετητές τον κ.Ανθίμου και τον κ.Παπαδόπουλο και συζητήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις.

Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι τα τρία σωματεία εξέδωσαν άδεια οικοδομής για το γήπεδο με τον αρχικό μελετητή κ.Κονταρίδη για 13000 θέσεις, αυτή είναι η άδεια οικοδομής την οποία και σας παρουσιάζω. Επίσης οι επιμετρητές που κλήθηκαν να δώσουν το πόρισμά τους, εξέδωσαν επιμέτρηση για 13000 θεατές. Αυτός ήταν από την αρχή ο αριθμός χωρητικότητας.

Όταν αποχώρησε ο κ.Κονταρίδης, αναθέσαμε στους μελετητές τον κ.Ανθίμου και τον κ.Παπαδόπουλο να ελέγξουν και να διορθώσουν οποιοδήποτε πρόβλημα υπήρχε. Σήμερα ακούσαμε ότι υπάρχει αυτή η πιθανότητα λόγω της παραγγελίας των καρέκλων και των διαδρόμων που χρειάζονται μεταξύ τους, όπως είναι οι οδηγίες της ΟΥΕΦΑ. Γίνονται μελέτες, οι αρμόδιοι πρέπει να δουν όλα τα δεδομένα.

Ξεκαθαρίζω ότι κάναμε από την αρχή σαν ΚΟΑ ότι χρειαζόταν για να παραδοθεί το γήπεδο όπως αρχικά σχεδιάστηκε. Αν διαπιστώσουμε αντισυμβατική συμπεριφορά από τον οποιοδήποτε θα λάβουμε μέτρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραδώσουμε γήπεδο κάτω από το επίπεδο για το οποίο σχεδιάστηκε. Καλώ τον κόσμο να κάνει υπομονή να τελειώσουν οι μελέτες. Ξεκαθαρίζω ότι το γήπεδο θα τελειώσει κανονικά στην ώρα του και όλοι θα νιώθουν περήφανοι για αυτό".

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

-Όταν σχεδιάστηκε το γήπεδο δεν λήφθηκαν υπόψη οι προδιαγραφές ΟΥΕΦΑ;

"Βεβαίως λήφθηκαν. Η διαφορά βρίσκεται στο ότι φαίνεται πως οι προδιαγραφές του 2010 είναι διαφορετικές από τις προδιαγραφές του 2018. Η ΟΥΕΦΑ κάνει συστάσεις, δεν είναι κανονισμοί. Αν δεν λήφθηκαν υπόψη όπως θα έπρεπε από τον αρχικό μελετητή οι σωστές προδιαγραφές, αυτό θα το αποδείξει η μελέτη".

-Υπάρχουν πληροφορίες ότι θα είναι 9500 θέσεων...

"Δεν τίθεται τέτοιο θέμα, δεν έχω τέτοια ενημέρωση".

-Θα είναι κάτω από 13000;

"Τα καθίσματα ήταν ούτως ή άλλως 12600 τα καθίσματα μαζί με τα VIP, για σκοπούς στρογυλλοποίησης παντού αναγραφόταν το 13000. Eπομένως ναι ίσως να υπάρχει μια διαφορά προς τα κάτω".

-Ο αρχικός μελετητής έλαβε υπόψη τους κανονισμούς του 2010 ή του 2018;

"Του 2010 αλλά έχουμε ενημέρωση πως είχε επικοινωνία με τους εκπροσώπους των ομάδων και δεσμεύτηκε να στείλει τα σχέδια όπως τα έκανε για να αποδείξει τους αριθμούς".

-Είναι θέμα εργολάβου, έγινε λάθος;

"Όχι δεν είναι θέμα του εργολάβου κατά τη γνώμη μου, είναι θέμα τοποθέτησης των καθισμάτων και της πυκνότητας".

-Όταν σχεδιάστηκε δεν γνωρίζαμε την οδηγία του 2018 και μείναμε το 2022 να το ανακαλύψουμε;

"Η απόσταση μεταξύ των καρέκλων με τις οδηγίες του 2018 έχει μια ελάχιστη απόσταση. Το 2010 δεν υπήρχε αυτή η οδηγία. Είναι οδηγία και όχι νόμος, μπορούμε να πάμε και με τις αρχικές οδηγίες του 2010 αν θέλουμε". (Δ.ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ).

-Τότε γιατί δεν μένουμε στον αρχικό σχεδιασμό;

"Μπορεί και να μείνουμε στον αρχικό σχεδιασμό". (Δ.ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ).

-Άρα γιατί έγινε θέμα;

"Έγινε θέμα γιατί λανθασμένα διέρρευσε ότι θα είναι 3000 μικρότερη η χωρητικότητα".

-Θα είναι 3000 κάτω η χωρητικότητα;"

"Όχι δεν θα είναι".

-Θα είναι 13000 θέσεων;

"Αν πάμε με τους κανονισμούς του 2010 θα είναι 13000, αν πάμε με τους κανονισμούς τους νέους θα είναι μικρότερος ο αριθμός". (Δ.ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ).

-Άρα τι να γράψουμε αύριο ότι είναι 13000 θέσεων ή πιο λίγες;

-"Να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η μελέτη τις επόμενες 2-3 μέρες και θα αποφασιστεί η πυκνότητα των καρέκλων. Μπορεί να πάμε από το αρχικό σχέδιο ή σε μείωση ανάλογα με την άνεση που θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο. Εμείς τώρα ενημερωθήκαμε, το ξεκαθαρίζω για να μην είναι η συτζιά του μαύρου ο ΚΟΑ γιατί από την αρχή πήρε τις σωστές αποφάσεις και έκανε τα σωστά βήματα. Όποιος δεν ακολούθησε τα σωστά βήματα θα μας βρει μπροστά του".

ΔΕΙΤΕ ΟΣΑ ΛΕΧΘΗΚΑΝ

Home