Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η ΑΝΑΛΥΣΗ της Ντινάμο / Τι είδαμε…

Offsite Team
- 17.07.2021

Η ΑΝΑΛΥΣΗ της Ντινάμο / Τι είδαμε…

Με τον χειρότερο τρόπο πλήρωσε τόσο την επιλογή της να προχωρήσει σε πολυάριθμο ροτέισον η Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Παρακολουθήσαμε την αναμέτρηση και σας μετεφέρουμε την ανάλυση της Ντινάμο λίγο πριν την ευρωπαϊκή μάχη με τους πράσινους της Λευκωσίας… 

ΤΟ ΠΛΑΝΟ: Ο κόουτς της Ντινάμο Damir Krznar είτε προϊόν ατυχίας ή κακή εκτίμησης της δυσκολίας της αναμέτρησης, λανθασμένα όπως αποδείχθηκε, προχώρησε σε οκτώ αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον επαναληπτικό με την Βαλούρ. Ουσιαστικά κράτησε στο αρχικό σχήμα μόνο τους Ivanusec, Lauritsen, Orsic. Ο τακτικός σχηματισμός παρέμεινε ο ίδιος κρατώντας σχεδόν σε όλο το ματς το 4-3-3. 

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ…

Α’ ΜΕΡΟΣ:  Από το πρώτο λεπτό η Ντινάμο είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να κτίσει παιχνίδι από πίσω. Οι κεντρικοί αμυντικοί έβγαιναν αρκετά ψηλά (σ.σ κυρίως λόγω μαζικής οπισθοχώρησης του αντιπάλου) προωθώντας την μπάλα στα άκρα και κυρίως αριστερά που έδειχνε να έχει μεγαλύτερη ποιότητα ή ευχέρεια επιθετικότητας. 

Παίζοντας με πέντε αμυντικούς ο αντίπαλος, η Ντινάμο τα βρήκε σκούρα ειδικά στο πρώτο μέρος αφού δεν έβρισκε διαδρόμους από τον άξονα.  

Ακολούθως, μη έχοντας άλλη επιλογή επέλεξε να πιέσει ψηλά για να αναγκάσει τον αντίπαλο σε λάθη ωστόσο δεν έγινε αυτό κατορθωτό. 

Παρά την υπεροχή της δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές φάσεις πέραν του δοκαριού στο 36’ με τον Kastrati.

Β’ ΜΕΡΟΣ:  Πανομοιότυπο το σκηνικό και στο β’ μέρος με την Ντινάμο να έχει συνεχώς την κατοχή. Η μόνη διαφορά, αντί του Majek στο 46’ μπήκε ο πιο επιθετικόγενης μέσος Gojak.

Όλα αυτά μέχρι, το 51ο λεπτό όταν μετά από ένα μακρινό διώξιμο απελπισίας της άμυνας της Σλάβεν, δίχως λόγο και αιτία ο τερματοφύλακας Livakovic βγήκε μακριά από την εστία του να διώξει τη μπάλα. Παρόλο που η φάση ήταν εύκολη, έκανε στραβοκλωτσιά με την μπάλα να καταλήγει στον αντίπαλο επιθετικό. Έτσι, κόντρα στη ροή του αγώνα έγινε 0-1.

Παρά το αρχικό σοκ, η διπλή αλλαγή των Petkovic αντί Kasstrati και Misic αντί Stefulj βοήθησε την ομάδα να πάρει πάλι τον έλεγχο.  

Άσκησε έντονη πίεση, ενώ ο Petrovic έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες για την ισοφάριση. 

Στο 74’ με νέα διπλή αλλαγή για την Ντινάμο μπήκαν ο Melano στη θέση του Ivanusec και ο Cop στη θέση του Orsic. Κάπου εκεί, το ματς έγινε άναρχο με την Ντινάμο να δείχνει ότι το μόνο που την ένοιαζε ήταν επίθεση. Γέμισε με άγχος, ενώ μια κακή επιστροφή στην μετάβαση από επίθεση στην άμυνα στο 85’ στοίχησε ένα δεύτερο γκολ. 

Η έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική πάσα και η αστοχία είχαν αποτέλεσμα να μην έρθει κάποιο γκολ και μοιραία συμβιβάστηκε με την ήττα. 

Μια ήττα σοκ αν αναλογιστεί κανείς ήταν εντός έδρας, απέναντι σε μια σαφώς ασθενέστερη ομάδα, στην πρεμιέρα. 

Ο ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΟΣ:  Δίχως να υπεισέρθουμε σε ιδιαίτερη ανάλυση, ο επιθετικός Mislav Oršić είναι ό,τι πιο ποιοτικό έχει να δείξει η Ντιναμό. Είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας και φαίνεται. Δίνει άλλη οντότητα επιθετικά  και μέσα από τα πόδια του δημιουργείται η κάθε προϋπόθεση ευκαιρίας ή δημιουργίας επιθετικών προσπαθειών.  

ΑΡΕΣΕ: Αν και δεν πέτυχε γκολ υπήρχαν στιγμές όπου επιθετικά ήταν εξαιρετική έχοντας πλουραλισμό επιθετικής δημιουργίας τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα. Υπήρχαν στιγμές ήταν συνεχώς στην επίθεση με πέντε ποδοσφαιριστές μέσα στην αντίπαλη περιοχή. 

ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ: Η επιπολαιότητα μετά το γκολ που δέχθηκε και τα σημάδια αποδιοργάνωσης. Υπεροψία ή μη σωστή εκτίμηση της δυναμικότητας του αντιπάλου, έδειξε ότι όχι απλά είναι τρωτή αλλά η Ομόνοια μπορεί να πάρει αποτέλεσμα ακόμη και εκτός έδρας. 

-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Σε καμία περίπτωση το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει τη δυναμική της Ντινάμο.  Πέρα από τις οκτώ αλλαγές σε σχέση με το ευρωπαϊκό της παιχνίδι η Ντινάμο είχε σε όλο το ματς τις ευκαιρίες και τον έλεγχο του αγώνα. 

Είχε 64% κατοχή, δημιούργησε συνολικά 17 τελικές (σ.σ έξι στον στόχο), είχε δοκάρι και… ζήτησε δύο πέναλτι. Πλήρωσε ουσιαστικά με το χειρότερο τρόπο το τραγικό λάθος του κήπερ της κόντρα στη ροή του αγώνα και το γεγονός ότι βγήκε μαζικά στην επίθεση.   

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Δεν αποτελεί το μέγα φόβητρο για την Ομόνοια, ωστόσο, αν το τριφύλλι θέλει να έχει τύχη πρέπει να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης και να παίξει έξυπνα.  Αν ο αγώνας ήταν σε μεταγενέστερο στάδιο όπου οι πράσινοι θα ήταν πιο έτοιμοι, θα μιλούσαμε υπό άλλα δεδομένα. Γι’ αυτό, τη δεδομένη στιγμή, προέχει η ουσία. Ο Μπεργκ βεβαίως και ξέρει τον τρόπο!

Πηγή: kerkida.net 

Home