ΠΕΤΕΒΙΝΟΣ: "Πόσα πέναλτι κέρδισε φέτος το ΑΠΟΕΛ; Ούτε και ένα!"

ΠΕΤΕΒΙΝΟΣ: "Πόσα πέναλτι κέρδισε φέτος το ΑΠΟΕΛ; Ούτε και ένα!"

Όσα είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ

Καλεσμένος του Χρίστου Παπακώστα στην εκπομπή "12 και γκολ" του Sports One ήταν το μεσημέρι ο Νεκτάριος Πετεβίνος.

Αρχικά ανέφερε... "Είναι κάτι φυσιολογικό να έχει παράπονα κάποια ομάδα σε σχέση με φάσεις που αδικήθηκαν και να ξεχνάνε φάσεις που ευνοήθηκαν. Πρόσφατα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Απόλλωνας είχε εντελώς διαφορετική αντίδραση. Βλέπουμε να υπάρχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε αυτές τις συζητήσεις όταν θεωρείται πως ένας αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ αδικήθηκε. Το έχουμε συνηθίσει και είναι φυσιολογικό. Συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου, αυτός που πρωταγωνιστεί να βάλλεται. Λόγω αγωνιστικών αδυναμιών δεν μπορούν να φτάσουν στους στόχους τους και προσπαθούν να δημιουργήσουν άλλοθι".

Για την θέση του ΑΠΟΕΛ όσο αφορά την κάθοδο ξένων διαιτητών... "Επίσης διάβασα ότι ο Φανούρης είπε πως το ΑΠΟΕΛ τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της καθόδου ξένων διαιτητών. Κάποτε διερωτώμαι αν αντιλαμβανόμαστε άλλα από αυτά που λέω. Είναι Ελληνικά που μιλάμε...  Εγώ είπα αν υπάρχει πρόθεση από τον Απόλλωνα να απευθυνθεί στην ΚΟΠ, το ΑΠΟΕΛ είναι πάντα πρόθυμο να συζητήσει οτιδήποτε σε σχέση με την βελτίωση του Κυπριακού ποδοσφαίρου αν του ζητηθεί.

Εξειδικευμένα όσον αφορά στους ξένους διαιτητές, θα πω ξανά ότι το ΑΠΟΕΛ φέτος έδωσε 17 παιχνίδια. Τα 10 τα έδωσε με ξένους διαιτητές και πήγαμε μέχρι τα playoffs του Champions League και τώρα διεκδικούμε πρόκριση στους 32 του Europa League για τρίτη φορά στην ιστορία μας κάτι που δεν πέτυχε καμία άλλη Κυπριακή ομάδα. Με ξένους διαιτητές και το υπογραμμίζουμε να το ακούσει όλος ο κόσμος. Η προσπάθεια που γίνεται να φταίει ο ΑΠΟΕΛ για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κυπριακό ποδόσφαιρο έχει μια διαχρονικότητα.

Για τη διαιτησία... "Γενικότερα η αντιμετώπιση που δημιουργείται είναι φυσιολογική γιατί οι υπόλοιπες ομάδες δεν παίρνουν τίτλους. Νιώθουν την πίεση και προσπαθούν να βρουν ένα άλλοθι. Με την ίδια λογική να πάρουμε τα ίδια παιχνίδια στα οποία αναφέρεται ο Απόλλωνας και να βρούμε και εμείς φάσεις στις οποίες θεωρούμε ότι αδικηθήκαμε. Όλες οι ομάδες θα μπορούσαν να βρουν λάθη της διαιτησίας. Και εμείς με την ΑΕΚ είχαμε παρόμοια φάση με τον Αγκίρε που φωνάζει ο Απόλλωνας και δεν είπαμε τίποτα. Και επειδή δεν αναφερθήκαμε δεν αναφέρθηκε και κανένας στη φάση με τον Μούσα. Πέρσι τέτοια εποχή υπήρχε γενική κατακραυγή για τα πέναλτι που κέρδιζε το ΑΠΟΕΛ. Φέτος σε έξι αγωνιστικές πόσα κερδίσαμε; Ούτε και ένα. Αλλάζουμε τα μέτρα, οι παραστάσεις, οι αφορμές όμως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Εμείς δεν θέλουμε να αναλάβουμε καμία πρωτοβουλία, ας την αναλάβουν άλλοι. Να κάνουν τις σωστές διαδικασίες και να μας φωνάξουν. Αν κάνουμε εμείς κάτι θα φταίξουμε πριν γίνει κάτι".

Για το ντέρμπι… “Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε. Ανοικτό για κάθε αποτέλεσμα. Χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, υπήρχε καλή παρουσία από τους τερματοφύλακες και των δύο ομάδων. Προηγηθήκαμε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και εκεί αλλάξαμε κάπως την προσέγγιση μας. Επηρεαστήκαμε από το γεγονός πως δώσαμε τις τελευταίες 8 μέρες 3 παιχνίδια υψηλών εντάσεων και υπήρχε κούραση στα τελευταία λεπτά όπου μας πίεσε ο Απόλλωνας και δεχθήκαμε το γκολ. Μένει μια πικρή γεύση, όταν ισοφαρίζεσαι στο τελευταίο λεπτό. Όπως έχεις και μια γλυκιά γεύση όταν νικάς στο τελευταίο λεπτό όπως έγινε με την Καραμπάχ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερη συγκομιδή βάσει συγκυριών. Θα έχουμε ευκαιρία απόντων των διεθνών για βελτίωση κάποιων πραγμάτων. Γενικότερα υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές. Δεν στεκόμαστε στα πρόσωπα, προτεραιότητα είναι η ομαδική δουλειά. Θα μπούμε σε ένα άλλο κύκλο αγώνων, καθοριστικό ειδικά στην Ευρώπη”.

Kerkida.net

 

Home