Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπόθεση Ουζόχο: Έρχονται αλλαγές στα Δελτία Υγείας του ΚΟΑ

Offsite Team -
04.03.2019 - 16:39

Υπόθεση Ουζόχο: Έρχονται αλλαγές στα Δελτία Υγείας του ΚΟΑ

Thumbnail
«Χρειάζονται κάποιες αλλαγές, μερικές των οποίων θα πρέπει να θεωρούνται και ριζικές», υπογράμμισε.

Σε 15 ημέρες ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) θα παρουσιάσει τις απόψεις του οργανισμού σε σχέση με τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στη διαδικασία έκδοσης των Δελτίων Υγείας (ΔΥ) των αθλητών, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.  

Σε δηλώσεις μετά την συζήτηση από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών τον προϋπολογισμό του ΚΟΑ για το 2019, ο οποίος είναι ισοσκελισμένος με έσοδα ύψους €40,90 εκατομμυρίων και αντίστοιχα έξοδα αλλά μειωμένος κατά €979.010 σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2018, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι με αφορμή το γνωστό θέμα με τον ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης «έχουμε διαπιστώσει κάποια κενά και αδυναμίες στη διαδικασία έκδοσης» και πρόσθεσε ότι έχει διευθετηθεί συνάντηση με τους γιατρούς του οργανισμού για να συζητήσουμε αυτό το θέμα και σύντομα θα ενημερώσουμε για τις αλλαγές.

 

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι εκδίδονται από τον ΚΟΑ περίπου 10.000 δελτία υγείας ετησίως, και τόνισε αν και ο ΚΟΑ δεν θέλει να ταλαιπωρεί τα σωματεία, θα κλείσει κάθε τρύπα που μπορεί να διαπεράσει το σύστημα και να αφήσει τον οργανισμό και τους γιατρούς εκτεθειμένους.

 

«Χρειάζονται κάποια αλλαγές μερικές των οποίων θα πρέπει να θεωρούνται και ριζικές», υπογράμμισε.  

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ είπε ότι «δεν υφίσταται πρόβλημα στην υγεία των αθλητών εκτός αν υπάρξει κάποια διαδικασία που ξεπερνά και αυτό το πρόβλημα ασφάλειας», προσθέτοντας ότι οι διαδικασίες του οργανισμού που αφορούν θέματα υπογραφές και άλλα είναι θέμα που θα αλλάξουμε για να μην υπάρχει καμία υποψία ότι το σύστημα δεν είναι ασφαλές».  

Ανέφερε επίσης ότι «υπάρχει και το ενδεχόμενο» να αυξηθεί ο αριθμός των ιατρικών εξετάσεων που θα κάνει ένας αθλητής και το θέμα συζητείται με τους γιατρούς.  

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ακόμη ότι γίνεται σκέψη και για διασύνδεση των ΔΥ με το ΓεΣΥ και να αδειδοτήσουμε αυτό το θέμα των ΔΥ με μια πρόθεση ούτως ώστε ο οργανισμός να μην έχει τόσο μεγάλη εμπλοκή, προσθέτοντας ότι όλα είναι πάνω στο τραπέζι και «πρωτίστως να είναι το θέμα της ασφάλειας και της υγείας των αθλητών και το σύστημα να μην μπάζει νερά».  

Αναφορικά με τα γυμναστήρια, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι «ένας σημαντικός αριθμός γυμναστηρίων μη αδειδοτημένων» και «θα δοθεί κάποιο χρονικό διάστημα για να παρθούν οι άδειες αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το ενδεχόμενο επ΄ άπειρον».  

Αναφορικά με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι αυτές ελέγχονται από τον ΚΟΠ «αλλά επειδή απασχολούνται χιλιάδες παιδιά με ένα σημαντικό κονδύλι για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αυτό το κονδύλι θα πρέπει να αξιοποιείται σωστά και οι ακαδημίες να ελεγχθούν».  

Θα μελετήσουμε μαζί με την ΚΟΠ τρόπους ελέγχους των ακαδημιών αυτών, της ασφάλειας των παιδιών και της σωστής αξιοποίησης των σημαντικών κονδυλίων που δίδονται από τους γονείς, ανέφερε και πρόσθεσε το θέμα αυτό αφορά τα παιδιά και τα εγγόνια μας.  

 Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι με την ΚΟΠ θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις ΚΟΑ – ΚΟΠ, προσθέτοντας ότι μια καλή σχέση και συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών «θα βγει ένα θετικό αποτέλεσμα για το άθλημα» που αποτελεί τον κύριο στόχο και σκοπό του ΚΟΑ.  

Προϋπολογισμός

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΑ, αφού σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε από το προηγούμενο ΔΣ του οργανισμού, είπε ότι έχουμε αναλάβει να απαντήσουμε γραπτώς στις πολλές ερωτήσεις που έθεσαν οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Οικονομικών.  

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Προϋπολογισμού, από τα έσοδα του οργανισμού, τα €34,90 εκ. προέρχονται από κρατική χορηγία με συγκεκριμένες πρόνοιες για κάλυψη διαφόρων δαπανών όπως η ανέγερση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στη Λεμεσό ύψους €6,2 εκ. για το 2019, η συντήρηση του Τσιρείου Σταδίου ύψους €2 εκ., και η εφαρμογή του νόμου πρόληψης και καταστολής της βίας στους αθλητικούς χώρους κυρίως για βελτίωση των υποδομών των ποδοσφαιρικών γηπέδων ύψους €500.000.

Home