ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ - ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ - ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Στοιχεία & Πληροφορίες για την υποψήφια με το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Λεμεσού (Αρ.2) Αλεξάνδρα Ατταλίδου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σπούδασε Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις, και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ευρωπαϊκή Διοίκηση (MBA) από το Université Libre de Bruxelles.  Έχει επίσης Δίπλωμα Τεχνικής Ανάλυσης των Χρηματαγορών, Δίπλωμα Τουριστικών Σπουδών και Δίπλωμα Ξεναγού.  

Είναι μέλος του Chartered Institute of Marketing (CIM UK), του Society of Technical Analysts (STA UK),  του International Federation of Technical Analysts (IFTA), και διαπιστευμένο Μέλος (Advanced) της Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.  

Είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και Μέλος του Συμβουλίου του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου. 

Από το 2008-2020 υπηρέτησε ως Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, και μεταξύ 2013-2015 ως Αναπληρώτρια Επικεφαλής. Εργάστηκε επίσης ως Διευθύντρια Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (2004-2007), ως Χρηματιστηριακός Εκπρόσωπος της Global Capital Ltd (2000-2004) και ως υπάλληλος στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.  Από το 1991 – 2000 απουσίαζε στο εξωτερικό. 

Μιλά αγγλικά και γαλλικά. 

Ακτιβίστρια από πολύ νεαρή ηλικία έχει εργαστεί, και υπηρετήσει ως μέλος πολλών οργανώσεων υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος.  Είναι ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης "Φίλοι του Ακάμα" αλλά σταθμό στη ζωή της αποτελεί η συμμετοχή της στο Κίνημα "Οι Γυναίκες Επιστρέφουν" ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής που οργάνωσε τις τρεις πορείες που έσπασαν την γραμμή διαχωρισμού της Κύπρου.  

Είναι ένθερμη υποστηρίκτρια της ενδυνάμωσης της κοινωνίας των πολιτών ως τη μόνη οδό προς τον εκσυγχρονισμό,  την πρόοδο και τη δημοκρατία.

φ

5 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

  • 1/ Γιατί αποφασίσατε να διεκδικήσετε θέση στη Βουλή;

Δεκαετίες στον ακτιβισμό για το περιβάλλον, την ισότητα, το κράτος δικαίου και την ισονομία των πολιτών μου απέδειξαν ότι, δυστυχώς η κοινωνία των πολιτών στην Κύπρο δεν οργανώνεται στο βαθμό που πρέπει, για να πετύχει αυτά που δικαιούνται οι πολίτες.  Απαιτούμε για παράδειγμα εδώ και δεκαετίες την ίση συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων για να είναι πιο ισορροπημένες οι αποφάσεις που παίρνει το κράτος.  Και  όμως χωρίς πραγματικά μέτρα χρειάζονται ακόμη 50 χρόνια για να φτάσουμε την ισότητα.  

Βγαίνουμε στους δρόμους για τη διαφθορά και παρά την κατακραυγή παραμένουν στις θέσεις τους αυτοί που διέσυραν την Κύπρο για να πλουτίσουν.  Το σύστημα πρέπει να αλλάξει και μόνο εκ των έσω μπορεί να γίνει γρήγορα.  Για το λόγο αυτό διεκδικώ έδρα στη Βουλή.  Για να εργαστώ για τη δημιουργία μιας Κύπρου που μας αξίζει.  Για εμάς και τα παιδιά μας. 

  • 2/Γιατί με το συγκεκριμένο κόμμα;

Για δύο λόγους.  Πρώτον γιατί η οικολογία δίνει τις απαντήσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης, η ανθρωπότητα και η Κύπρος σε μεγαλύτερο βαθμό.  Η διαχείριση από τις υπόλοιπες ιδεολογίες δυστυχώς δεν έδωσαν λύσεις στα προβλήματα των ανθρώπων και επιπλέον οδήγησαν τη γη στα πρόθυρα της καταστροφής.  Η κλιματική αλλαγή δεν είναι μύθος και απειλεί την ίδια την ύπαρξη μας.  

Το σενάριο είναι τρομακτικό και μόνο με μια οικονομία που θα διασφαλίζει την αειφορία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες του. Δεύτερον όλα τα άλλα κόμματα δεν με εκφράζουν γιατί ενώ είχαν την ευκαιρία από το 1960 να δημιουργήσουν μια κοινωνία δίκαιη όπου οι πολίτες θα ήταν ισόνομοι απέναντι στο κράτος απέτυχαν. Έβαζαν πάνω από το συλλογικό καλό της κοινωνίας ολόκληρης τα κόμματα τους και τους οπαδούς τους, γι’ αυτό περιχαρακωμένα σε ιδεοληψίες του παρελθόντος αδυνατούν να μας εξασφαλίσουν το αυτονόητο που δικαιούμαστε ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Διαφάνεια, δικαιοσύνη και πραγματική δημοκρατία.  

φωγ

  • 3/Πείτε μας τις τρεις προτεραιότητές σας που θα προωθήσετε στην Βουλή των Αντιπροσώπων σε περίπτωση εκλογής σας

Η πρώτη είναι να εγκριθούν με σωστές πρόνοιες όλα τα νομοσχέδια που θα διασφαλίσουν και περιφρουρήσουν το κράτος δικαίου και θα περιορίσουν τη διαφθορά.  Η δεύτερη είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας και η τρίτη η δημιουργία θέσεων εργασίας. Πρέπει να γίνει χρηστή διαχείριση των Ευρωπαϊκών πόρων για να δημιουργήσουμε μια εύρωστη και αειφόρα οικονομία με μόνιμες θέσεις εργασίας.  Οποιοδήποτε μοντέλο της αρπακτής πρέπει να τερματιστεί άμεσα.  

Η Ένωση σε μια ιστορική απόφαση της έχει εγκρίνει πακέτο μέτρων συνολικού ύψους άνω του 1,8 τρις. ευρώ για το επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο (2021-2027) και τον μηχανισμό ανάκαμψης Next Generation EU με στόχο μια πιο πράσινη, πιο ψηφιακή και πιο δυνατή Ευρώπη. Η Κύπρος θα πρέπει με σωστό σχεδιασμό και διαφάνεια να χρησιμοποιήσει προς όφελος των πολιτών τους πόρους που βρίσκονται στη διάθεση της και υπερβαίνουν τα €2,5δις .  

  • 4/Ποιο θεωρείτε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος σήμερα; 

Τη διαφθορά. Έχει υποσκάψει τη δημοκρατία, την ισονομία των πολιτών ακόμη και την προσπάθεια λύσης του κυπριακού αφού παρεμβαίνουν στη διαδικασία οικονομικά συμφέροντα που διαμορφώνουν θέσεις, με γνώμονα το συμφέρον μιας ελίτ και όχι των προσφύγων και των υπόλοιπων πολιτών, ΕΚ και ΤΚ.  Η διαφθορά έχει επίσης άμεση σχέση και με τα προβλήματα της οικονομίας αλλά και τη δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας για τους πολίτες με αποτέλεσμα πολλά από τα παιδιά μας να αναγκάζονται να μένουν στο εξωτερικό. 

  •  5/Ποιο το μήνυμά σας προς τους ψηφοφόρους;

Χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών η δημοκρατία νοσεί.  Αυτή τη στιγμή η δημοκρατία στον τόπο μας είναι ευάλωτη αφού σχεδόν οι μισοί πολίτες έχουν αποστρέψει το πρόσωπο, αηδιασμένοι, από την πολιτική και τους πολιτικούς. Τους καλώ να συμμετέχουν στον δημόσιο βίο, όχι μόνο την ημέρα της ψηφοφορίας αλλά συνεχώς.  Να εκφράζουν απόψεις, να οργανώνονται, να απαιτούν το δίκιο τους και την ισότητα.  Δεν χωρεί σε ευρωπαϊκή χώρα διαπλοκή στις σχέση πολίτη-κράτους, που μετατρέπει τους πολίτες σε ζητιάνους για τα αυτονόητα δικαιώματα τους.   Να ψηφίσουν λοιπόν, επιλέγοντας τους καλύτερους από το κόμμα που η ιστορία, οι θέσεις και οι προτάσεις του τους αντιπροσωπεύει καλύτερα.  Και να κρατούν υπόλογους, τα επόμενα πέντε χρόνια, αυτούς που θα στείλει ο λαός με τη ψήφο του στη Βουλή.   

φ

SOCIAL MEDIA

- Twitter accountAAttalides

Facebook account: Alexandra Attalides

- Instagram account: alexandra_attalides

Home