Βουλευτικές: Τα πρώτα σλόγκαν των κομμάτων για τις εκλογές

Βουλευτικές: Τα πρώτα σλόγκαν των κομμάτων για τις εκλογές

Πώς θα προσπαθήσουν να πείσουν τους πολίτες

Όπως και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έτσι και στις επερχόμενες Βουλευτικές τα κόμματα έχουν επιλέξει κάποια σλόγκαν τα οποία βάζουν σε διάφορα διαφημιστικά τους μηνύματα με στόχο να κερδίσουν επικοινωνιακά τους πολίτες έτσι ώστε να κερδίσουν στις κάλπες την ψήφο τους.

Μάλιστα μέσα από τα συγκεκριμένα σλόγκαν θέλουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα τόσο για τις επερχόμενες εκλογές όσο και για τις πολιτικές τους θέσεις που εκφράζουν διαχρονικά, θέλοντας να πείσουν για την ορθότητα των θέσεων τους.

Το προηγούμενο διάστημα τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ τα οποία ήταν και τα πρώτα που συμπλήρωσαν τα ψηφοδέλτια του προχώρησαν και με τα επίσημα σλόγκαν τους τα οποία θα χρησιμοποιήσουν κατά την  προεκλογική περίοδο θέλοντας το κάθε κόμμα να αναδείξει τα δυνατά του σημεία, μάλιστα τα σλόγκαν αυτά έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους τόσο στα social media όσο και σε διάφορα βίντεο τα οποία φτιάχνουν. 

1

ΔΗΣΥ: Στα δύσκολα μετρούν οι πράξεις

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός κατέρχεται στις Βουλευτικές με κύριο σύνθημα το «Στα δύσκολα μετρούν οι πράξεις» θέλοντας να τονίσει κατά κύριο λόγο το πως η Κυβέρνηση αλλά και οι ίδιοι ως Κυβερνών κόμμα διαχειρίστηκαν τις δύσκολες στιγμές της Κύπρου που προκλήθηκαν τόσο εξαιτίας της πανδημίας όσο και των οικονομικών δυσκολιών που υπήρξαν. 

Μάλιστα στον ΔΗΣΥ βασισμένοι πάνω στο σλόγκαν τους τονίζουν με κάθε ευκαιρία τα όσα επωφελούνται οι πολίτες από τα όσα η Κυβέρνηση πράττει, όπως τα στεγαστικά σχέδια τα οποία ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών πρόσφατα αλλά και τα ποσά που δόθηκαν σε όσους επηρεάζονται από την πανδημία. Βασικός στόχος του ΔΗΣΥ φαίνεται να είναι να πείσει ότι παρά τις όποιες δυσκολίες η Κυβέρνηση προχωρά με πράξεις στην επίλυση τους.

1

ΑΚΕΛ:  Δύναμη Πολιτών – Εγγύηση Αλλαγής

Το ΑΚΕΛ πορεύεται σε αυτές τις βουλευτικές το σλόγκαν  «Δύναμη Πολιτών – Εγγύηση Αλλαγής», επιζητώντας ουσιαστικά από τους πολίτες να του δώσουν την δύναμη μέσα από την εκλογική αναμέτρηση με ένα ενισχυμένο ποσοστό για να μπορέσει ουσιαστικά ως το μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης να προχωρήσει για την αλλαγή της Διακυβέρνησης. 

Όπως επισημαίνεται οι εκλογές του ερχόμενου Μαΐου είναι κρίσιμες και μόνο με μια ενδυναμωμένη κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ θα μπορέσει να έρθει μια προοδευτική αλλαγή στην Κύπρο. Στο ΑΚΕΛ μάλιστα οι επιθέσεις προς την Κυβέρνηση είναι καθημερινές για θέματα διαφθοράς και διαπλοκής ενώ επανειλημμένα τονίζονται και οι σταθερές θέσεις του κόμματος στην επίλυση του Κυπριακού.

1

Ισχυρό ΔΗΚΟ - Καθαρή Αλλαγή

Με το σλόγκαν ισχυρό  ΔΗΚΟ - Καθαρή αλλαγή κατέρχεται στις Βουλευτικές το ΔΗΚΟ  ασκώντας δριμεία κριτική στους χειρισμούς της Κυβέρνησης κυρίως στο Κυπριακό, στην διαφθορά και την διαπλοκή αλλά και στην διαχείρηση της πανδημίας. 

Μάλιστα στο ΔΗΚΟ έχουν ξεκινήσει και την δημιουργία μικρών βίντεο μέσα από τα οποία τονίζουν τα λάθη και τις παραλείψεις της Κυβέρνησης με συνθήματα όπως «Δεν μας αξίζει αυτή η Διακυβέρνηση» και «Τρία χρόνια λαθών και σκανδάλων».

2

Ψηφίζουμε ΕΔΕΚ για να αλλάξει κάτι

Με το σλόγκαν ψηφίζουμε ΕΔΕΚ για να αλλάξει κάτι κατεβαίνει στις Βουλευτικές η ΕΔΕΚ. Βασική επιδίωξη του κόμματος είναι να εμβολιάσει νομοθεσίες με δικές της προτάσεις έτσι ώστε να αλλάξει κάτι. 

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί όπως τονίζεται η σειρά προτάσεων της ΕΔΕΚ για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2021, που στηρίζει τους πολίτες που κινδυνεύουν από άδικες και αυθαίρετες εκποιήσεις, τους συνταξιούχους, τους λήπτες βοηθημάτων, τους πληγέντες από την κρίση της πανδημίας, τους ασθενείς, τις εργαζόμενες μητέρες, τους πολύτεκνους, τους κατοίκους της υπαίθρου που σήμερα έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης.

Home