Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έφυγαν αλλά άφησαν διάδοχους Γ. Γεωργίου / Σκ. Κουκουμά

Offsite Team -
31.05.2021 - 09:38

Έφυγαν αλλά άφησαν διάδοχους Γ. Γεωργίου / Σκ. Κουκουμά


Τα παιδιά τους Ν. Γεωργίου και Γ. Κουκουμάς πήραν θέση στη Βουλή

Διάδοχη κατάσταση στη Βουλή για την οικογένεια Γεωργίου και την οικογένεια Κουκουμά. Μετά από ευδόκιμη θητεία στο Κοινοβούλιο οι Γιώργος Γεωργίου του ΔΗΣΥ και Σκεύη Κουκουμά του ΑΚΕΛ δεν επανεκδίκησαν. Ωστόσο, η νέα Βουλή διαθέτει ξανά Γεωργίου και Κουκουμά.

Ο Νίκος Γεωργίου, γιος του τέως βουλευτή του ΔΗΣΥ Γιώργου Γεωργίου εξασφάλισε έδρα στην Αμμόχωστο. Στην ίδια εκλογική περιφέρεια εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ και ο Γιώργος Κουκουμάς, γιος της Σκεύης Κουκουμά.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο Νίκος Γεωργίου υπηρέτησε ενεργά το Μαθητικό Κίνημα ως Πρόεδρος της Μαθητικής Κίνησης (ΜΑΚΙ) της ΝΕΔΗΣΥ Αμμοχώστου, ως μέλος, Γραμματέας και Πρόεδρος του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου του Λυκείου Αγίου Γεωργίου στην Λάρνακα και ως μέλος του Δ.Σ της Επαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Λάρνακας – Αμμοχώστου. Υπηρέτησε ενεργά το Φοιτητικό Κίνημα μέσα από τις τάξεις της Φ.Π.Κ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ και ως Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Κομοτηνής. Διετέλεσε Επαρχιακός Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου και Επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας ΔΗΣΥ Αμμοχώστου. Το 2011 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας, θέση στην οποία επανεκλέγηκε το 2016. Σήμερα υπηρετεί ως Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗΣΥ Αμμοχώστου. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου, της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου και Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στην Λάρνακα. Γονείς του είναι ο Γεώργιος Κ. Γεωργίου και η Σωτηρούλλα, το γένος Νίκου Μακρίδη. Είναι νυμφευμένος με την Άντρεα Θεοφάνους και μαζί έχουν δυο παιδιά.

Ο Γιώργος Κουκουμάς  γεννήθηκε το 1983 στη Λάρνακα και κατάγεται από την κατεχόμενη Αγκαστίνα και από το Αυγόρου της επαρχίας Αμμοχώστου.

Είναι απόφοιτος της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου LL.M στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Εργάστηκε ως ευρωκοινοβουλευτικός συνεργάτης με ευθύνη την παρακολούθηση της Επιτροπής Εξωτερικών και της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Σήμερα, εργάζεται στο Γραφείο Τύπου και στο Γραφείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Είναι μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ και της Ε.Ε. του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου και συμμετέχει επίσης στο Μορφωτικό Γραφείο και το Γραφείο Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Εκπροσώπησε το ΑΚΕΛ σε διεθνή και ευρωπαϊκά συνέδρια, καθώς και σε δράσεις της ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς. Επίσης, είναι μέλος της Γραμματείας του Συνδέσμου Φιλίας Κύπρου-Κούβας και μέλος του Ομίλου Ανθρωπιστών Κύπρου.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών ΠΣΕΜ (2000-2001), Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Αθήνας (2004-2005), Πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών Αθήνας (2005-2007) και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ.  

Home