Φάκελος Βουλευτικές 1996: 5 κόμματα στην Βουλή με πρωτιά ΔΗΣΥ

Φάκελος Βουλευτικές 1996: 5 κόμματα στην Βουλή με πρωτιά ΔΗΣΥ

H Offsite παρουσιάζει τις αναμετρήσεις για εκλογή στο Κοινοβούλιο

Οι Βουλευτικές της 30ης Μαϊού θα είναι η δωδέκατη εκλογική αναμέτρηση στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας για εκλογή μελών του Κοινοβουλίου.

Η Offsite ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης παρουσιάζει τις Βουλευτικές εκλογές που προηγήθηκαν, τον αριθμό κομμάτων που συμμετείχαν σε αυτές αλλά και πόσοι Βουλευτές εκλέγηκαν από κάθε κόμμα και πόσοι ανεξάρτητοι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Οι βουλευτικές εκλογές του 1996 ήταν οι έβδομες βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο. Διεξήχθησαν στις 26 Μαΐου 1996 για την εκλογή των 56 εκ των 80 μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Ζ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Στις Βουλευτικές του 1996  συμμετείχαν συμμετείχαν 8 κόμματα και συγκεκριμένα ο Συνασπισμός ΔΗΣΥ - Κόμμα Φιλελευθερων,το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ, το Κίνημα Ελευθέρων Δημοκρατών που ιδρύθηκε από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πενταετία 1988 - 1993 , Γιώργο Βασιλείου, το Ανανεωτικό Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΑΔΗΣΟΚ), τους Νέους Ορίζοντες, Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών αλλά  και 4 ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

>>>>>>>>>> Όλες οι εξελίξεις για τις Βουλευτικές εδώ

Στην εκλογική αναμέτρηση ο Συνασπισμός ΔΗΣΥ - Κόμμα Φιλελευθερων εξασφάλισε ποσοστό 34,47 % παίρνοντας 20 έδρες, το ΑΚΕΛ με 33% με 19 έδρες το ΔΗΚΟ πήρε ποσοστό 16,43%  και 10 έδρες ενώ 5 έδρες κατέληξαν στην ΕΔΕΚ με ποσοστό 8,13% και 2 έδρες στο Κίνημα Ελεύθερων Δημοκρατών με ποσοστό 3,69%.

Δείτε πληροφορίες και το who is who υποψηφίων Βουλευτών >>>>>>>> ΕΔΩ

Το Ανανεωτικό Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΑΔΗΣΟΚ) με ποσοστό 1,44%, οι Νέοι Ορίζοντες με 1,71% και οι Οικολόγοι με 1% δεν κατάφεραν να κερδίσουν καμία έδρα. 

Home