ΜΟΝΙΚΑ ΠΙΕΡΙΔΟΥ - ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΜΟΝΙΚΑ ΠΙΕΡΙΔΟΥ - ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ

Στοιχεία και Πληροφορίες για την υποψήφια με το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Λεμεσού (Αρ.9) Μόνικα Πιερίδου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στη Λεμεσό και σπούδασε , Αισθητική ,Κοσμετολογία και Ρηφλεξολογία στο Λονδίνο και στο Παρίσι.

Εργάστηκε σε Νοσοκομείο της  Welbeck Street στο Λονδίνο και ακολούθως σε γνωστό εργοστάσιο καλλυντικών στο Παρίσι. Έπειτα επέστρεψε στη Κύπρο όπου και ξεκίνησε να δουλεύει ως αυτοεργαζόμενη από το 1984 έως και σήμερα.

Ασχολείται πλέον με Ολιστικές Θεραπείες, που στόχο έχουν την στήριξη και συμπαράσταση των συνανθρώπων μας. Η επαγγελματική της πείρα και η εθελοντική της συνεισφορά, για πάνω από δυο δεκαετίες στον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών, αποτελούν τα προσωπικά της εφόδια για την αντιμετώπιση των πολυδιάστατων προβλημάτων του τόπου μας.

φ

5 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

  • 1/Γιατί αποφασίσατε να διεκδικήσετε θέση στη Βουλή;

Διότι ένοιωσα πλέον έτοιμη να συμμετέχω ενεργά κι όχι από τον καναπέ και τις παρέες. Κίνητρο μου η έκρηξη με τη  διαφθορά και τις διαπλοκές , η αναστατωμένη κοινωνία, η  σχεδόν απελπισμένη και το περιβάλλον που αισθανόμουν ότι¨ βιάζεται¨.

Το βίωνα καθημερινά μέσα από το τομέα εργασίας μου βλέποντας τους ανθρώπους και γύρω μου.

  • 2/Γιατί με το συγκεκριμένο κόμμα;

Διότι το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών,  είναι το μόνο αδιάφθορο, συν ότι είναι το Πράσινο Κίνημα που για 25 τόσα χρόνια ασχολείται με την Πράσινη Πολιτική που με αφορά άμεσα σαν άνθρωπο. Υπήρξα και μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής αλλά και της Κεντρικής πριν λίγα χρόνια.

  • 3/Πείτε μας τις τρεις προτεραιότητές σας που θα προωθήσετε στην Βουλή των Αντιπροσώπων σε περίπτωση εκλογής σας

Η πρώτη προτεραιότητα μου είναι οι Ηλικιωμένοι και οι ανάγκες και τα δικαιώματα τους. Όπως για παράδειγμα τώρα με τον κορονοιό, φάνηκαν πολλά κενά. Σε θέματα υγείας κυρίως, ειδικά για τα άτομα που ήταν εντελώς μόνα και δεν είχαν κανένα να τους δεί και ναι υπήρχαν πολλές περιπτώσεις που γνωρίζω. Άλλο θέμα είναι η ψηφιακή πρόσβαση!! Ποιος ηλικιωμένος έχει την ικανότητα? Θέλω να παραθέσω τις προτάσεις μου για να γεράσει με αξιοπρέπεια!! Μια κουβέντα που μου είπε ένας άγνωστος γεροντάκος που συνάντησα στο δρόμο μου, μια μέρα! Μετά είναι η γυναίκα και τα δικά της δικαιώματα , όπως ,ίση εργασιακή μεταχείριση, περισσότερος χρόνος για τη μητρότητα ,άμεση συμμετοχή και του πατέρα, με άδεια πατρότητας κι αυτός , συν βοήθεια στο σπίτι αλλά, από το κράτος,  έτσι θα  μειωθεί και  η υπογεννητικότητα .

Πιο αυστηρές ποινές για τις κακοποιήσεις γυναικών. Μια καλύτερη σύνταξη για εκείνες τις υπέροχες γυναίκες οικοκυρές. Μαζί με τη γυναίκα πάει και το παιδί φυσικά. Όχι πιά παιδιά μόνα στο σπίτι και δίπλα στους γονείς ή τους μονογονείς,  που δουλεύουν και δεν έχουν καμμιά βοήθεια ούτε και λεφτά γι΄ αυτήν! Προτείνω ένα σχέδιο που εύκολα θα μπορεί να υλοποιηθεί και θα συμπεριλαμβάνει και τους ηλικιωμένος, ταυτόχρονα! Χώροι απασχόλησης, δωρεάν, πχ στις αίθουσες που έχουν οι εκκλησίες και να εφαρμόζονται μέσο των πολλών σχεδίων που προσφέρει η ΕΕ. Σεβασμός στο περιβάλλον και προσοχή στην ανάπτυξη. Πλέον το σχέδιο Ανάκαμψης της ΕΕ για το 2021 -2030 αφορά την πράσινη πολιτική. Θα ήταν πλέον σοφότερο να ακολουθήσουμε την ανάγκη του πλανήτη μας .Περισσότερα δέντρα, όχι κοπή αλλά εκρίζωση, όπου είναι δυνατόν, περισσότερη ευαισθησία στην αειφόρο ανάπτυξη και στην εξάλειψη των πλαστικών. Μπορώ να γράφω για ώρες για όλα τα πιο πάνω θέματα και έχω κι άλλες προτάσεις για τα πιο πάνω, αλλά  και για τα υπόλοιπα, που έχω θέσει σαν τους πυλώνες μου. Όλα αυτά, αναρτώνται στη σελίδα μου.

  • 4/Ποιο θεωρείτε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος σήμερα;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τη δική μου άποψη, είναι η ανασφάλεια που αισθάνεται ο άνθρωπος! Ο φόβος για το αύριο, μετά από όλα όσα βιώνουμε από τον προηγούμενο χρόνο συν η μη εμπιστοσύνη στους κυβερνώντες. Υπάρχει θυμός κι αγανάκτηση. Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Δεν ξέρουν τι θα φέρει η επόμενη μέρα!

  • 5/Ποιο το μήνυμά σας προς τους ψηφοφόρους;

Ακριβώς για τον πιο πάνω λόγο, ας αποφασίσουν να ψηφίσουν! Για να έχουν λόγο κι άποψη. Αλλά να ψηφίσουν με το χέρι στη καρδιά! Όχι με κριτήριο το προσωπικό συμφέρον αλλά, πλέον για το κοινό συμφέρον. Όπως λέω συνεχώς, ολιστικά και με αγάπη για την Κύπρο μας και τους ανθρώπους της. Να ψηφίσουν εκείνους που δεν συμμετείχαν στην διαφθορά, εκείνους που νοιάζονται για τον άνθρωπο και τον περιβάλλοντα χώρο του! Ποιους; Φυσικά Οικολόγους! 

Σύνθημα μου.... Αλλάζουμε Ενέργεια με αγάπη για μια Κύπρο Ολιστική!

φ

SOCIAL MEDIA

- Facebook Page: Μόνικα Πιερίδου  ¨Αλλάζουμε Ενέργεια¨

- Instagram Pagemonika_pieridou

Youtube  Μόνικα Πιερίδου-Αλλάζουμε Ενέργεια!

 

Home