ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΩΥΣΕΩΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΩΥΣΕΩΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Στοιχεία και πληροφορίες για τον Παντελή Μωϋσέως, υποψήφιο βουλευτή με το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών στην Επαρχία Λευκωσίας 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκα το 1976 στο Στρόβολο και είμαι παντρεμένος με 2 παιδιά.

Είμαι πτυχιούχος Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακό (Μ.Β.Α) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Leicester University του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχω εργαστεί σε μεγάλους οργανισμούς του τόπου μας αλλά και Πολυεθνικές εταιρείες, ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμε επιχειρηματικά διατηρώντας γραφείο το οποίο προσφέρει Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και ασχολούμαι με την Εκπαίδευση Ενηλίκων και τη Δια Βίου Μάθηση. 

Είμαι εμπνευστής και Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Πωλήσεων (Π.Σ.Ε.Π), ο οποίος σύνδεσμος ασχολείται με την ανάπτυξη, την εκπαίδευση αλλά και την προσπάθεια για κατοχύρωση του Κλάδου των Πωλήσεων στην Κύπρο. 

5 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

 • 1/Γιατί αποφασίσατε να διεκδικήσετε θέση στη Βουλή;

Αυτό που έχουμε αντιληφθεί όλοι σαν ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου, είναι ότι το πολιτικό μας σύστημα έχει αποτύχει. Η μεγαλύτερη αποτυχία έγκειται στο γεγονός ότι οι ηγέτες αυτού του τόπου έχουν τη δική τους ατζέντα, η οποία δεν συμβαδίζει με τα όνειρα και τους στόχους  των πολιτών. Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη στις θεμελιώδεις βάσεις των θεσμών της δημοκρατίας.

Η διαφθορά, η διαπλοκή και η ατιμωρησία έχουν ριζώσει τόσο βαθιά, που ολόκληρη η κοινωνία προσπαθεί να διαχωρίσει τη θέση της σε μια προσπάθεια αποστασιοποίησης από όσα συμβαίνουν γύρω μας. Έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο, που είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε το πιο δυνατό όπλο που έχουμε για Αλλαγή και δεν είναι άλλο από τη ψήφο μας. Αντιλαμβάνομαι ότι θα είναι μια σκληρή μάχη απέναντι σε ένα σύστημα θωρακισμένο και έτοιμο να πολεμήσει πίσω για να κρατηθεί αλλά εδώ χρειάζεται θάρρος…. «θάρρος για αλλαγή»….και αυτό αποτελεί και το δικό μου σλόγκαν γι’ αυτές τις εκλογές.

Χρειάζεται θάρρος ακόμα και για να ζητήσεις ταπεινά την ψήφο των συμπολιτών, σου τη στιγμή που δικαιολογημένα έχουν αποκρυσταλλώσει άποψη για τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα και τους έχουν κατατάξει όλους στο ίδιο καζάνι.

Με την υποψηφιότητα μου έχω σκοπό να ξανακερδίσω πίσω την εμπιστοσύνη αλλά κυρίως την προοπτική για εμάς, για τους νέους αλλά και τα παιδιά μας.

 • 2/Γιατί με το συγκεκριμένο κόμμα;

Το Ενωμένων Κυνηγών Κύπρου είναι ένα κράμα από Νέους Ανθρώπους, από πολίτες μη εξαρτημένους από πολιτικά, οικονομικά και προσωπικά συμφέροντα, αχρωμάτιστους, με κοινές αξίες στα κοινωνικά ζητήματα και με όραμα την πρόοδο και την ευημερία της Κύπρου και των πολιτών της.

Κύριος στόχος μας είναι η δημιουργία στρατηγικών σχεδιασμών γύρω από την επίλυση διαφόρων κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων των  πολιτών, από τους ίδιους τους πολίτες. Η φωνή μας είναι καθαρή, χωρίς κομματικούς απόηχους και περιορισμούς. Πρεσβεύουμε την νέα επανάσταση όπου η Δημοκρατία θα ανήκει στους Πολίτες. Διεκδικούμε Αλλαγή και όχι Επανάληψη.

Σ2

 • 3/Πείτε μας τις τρεις προτεραιότητές σας που θα προωθήσετε στην Βουλή των Αντιπροσώπων σε περίπτωση εκλογής σας

Προτεραιότητα για εμένα προσωπικά θα αποτελέσουν όλες οι πτυχές που αφορούν την ευημερία της Πατρίδας μας και των Πολιτών της. 

 • Θεωρώ άμεση προτεραιότητα την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής αλλά και την ενίσχυση των Δημοκρατικών Θεσμών μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις που θα περιορίζουν την «θωράκιση» των πολιτικών προσώπων και θα ενισχύουν το Κράτος Δικαίου και την Ισονομία.

   

 • Πρέπει να δώσουμε έμφαση και κίνητρα στους Νέους Ανθρώπους αυτού του τόπου οι οποίοι έρχονται πίσω από τις σπουδές τους με περγαμηνές και Ακαδημαϊκές επιτυχίες και η μόνη τους Προοπτική είναι η Ανεργία ή στην καλύτερη περίπτωση το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Οι Νέοι Άνθρωποι έχουν δικαίωμα να παραμείνουν και να προσφέρουν στην Πατρίδα τους αφού το Μέλλον χτίζεται γι’ αυτούς, χωρίς αυτούς.

   

 • Θα χρειαστεί σωστός σχεδιασμός για μια δυνατή επανεκκίνηση της Οικονομίας η οποία θα πρέπει να έχει ως στόχο την τεχνολογική και ψηφιακή αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την καινοτομία δίνοντας παράλληλα κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις -οι οποίες αποτελούν και τον πνεύμονα της οικονομίας- μέσω επιχορηγούμενων σχεδίων επιχειρηματικότητας και προγραμμάτων κατάρτισης. Πρέπει να ενεργήσουμε τολμηρά για να αντιστρέψουμε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, διασφαλίζοντας ότι είμαστε όλοι σε μια πορεία με προορισμό την κοινή ευημερία.

   

 • 4/Ποιο θεωρείτε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος σήμερα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι σήμερα -και το οποίο αναδεικνύεται και από τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις- είναι η Σήψη, η Διαφθορά και η Διαπλοκή.

Η διαφθορά και η διαπλοκή μαστίζουν για αρκετά χρόνια την κοινωνία μας και διασύρουν τη χώρα μας  διεθνώς. Έχουμε αντιληφθεί όλοι ότι το κακό είναι βαθιά ριζωμένο, αλλά το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι έχει δημιουργηθεί μία τάση τακτικισμού και συμπεριφοράς όπου οι εμπλεκόμενοι σε θέματα διαφθοράς και σκανδάλων αγνοούν τους πάντες και τα πάντα.   Η ίδια η ύπαρξη τους υπονομεύει τον ίδιο τον θεσμό της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, και συνδράμει στη νοσηρή δυστυχώς λειτουργία του Κράτους με τεράστιες απώλειες στα δημόσια οικονομικά και μεγάλο αντίκτυπο στην ευημερία των πολιτών. Δουλεύουν οι πολλοί για να επωφελούνται οι λίγοι. 

 • 5/Ποιο το μήνυμά σας προς τους ψηφοφόρους;

Θέλω να ελπίζω ότι το συναίσθημα του θυμού που έχει κυριεύσει τον κόσμο θα μεταφραστεί σε ψήφο αύτη τη φορά και όχι σε αποστροφή και αποστασιοποίηση. Η αποστασιοποίηση εφαρμόστηκε στις προηγούμενες βουλευτικές και είδαμε που μας κατάληξε. Η αποχή είναι ήττα της κοινωνίας, είναι οπισθοχώρηση στον πόλεμο κατά των συμφερόντων. Τώρα που βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού ελπίζω να πατήσουμε φρένο…φρένο με τη ψήφο μας ! Το μήνυμα μου είναι ξεκάθαρο. 

Στις 30 Μαΐου ψηφίζουμε με Θάρρος για την Αλλαγή ! 

Σ2

SOCIAL MEDIA

- Facebook Page: Παντελής Μωυσέως -Ανεξάρτητοι Συμμαχία ΚΕΚΚ

- Instagram Page: Pantelis Moyseos (@panmoy)

Home