Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ξανά στη Βουλή αλλά με άλλο κόμμα ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους

Offsite Team -
31.05.2021 - 08:43

Ξανά στη Βουλή αλλά με άλλο κόμμα ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους

Κέρδισε στο φίνις μια θέση στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού

Επανέρχεται στη Βουλή ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους. Ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Θεμιστοκλέους επανεκδίκησε έδρα ως αριστίνδην υποψήφιος με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο και εκλέγηκε σχεδόν στο φίνις στην επαρχία Λεμεσού. Ο κ. Θεμιστοκλέους επανέρχεται στα βουλευτικά εδρανα μετά το 2013, αφού το 2016 δεν κατάφερε να εκλεγεί με το ΔΗΣΥ.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο επανακάμψας βουλευτής αυτή τη φορά με το ΕΛΑΜ,στις βουλευτικές εκλογές του 2006 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λεμεσού με τον ΔΗΣΥ Διεκδίκησε επανεκλογή στις βουλευτικές εκλογές του 2011 αλλά δεν εκλέχτηκε. Ωστόσο, λόγω της εκλογής του βουλευτή Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού του ΔΗΣΥ, Νίκου Αναστασιάδη, στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Προεδρικές εκλογές του 2013, τη θέση του στη Βουλή πήρε στις 7 Μαρτίου 2013 ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους ως πρώτος επιλαχών, για την Ι΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Διεκδίκησε επανεκλογή στις βουλευτικές εκλογές του 2016 αλλά δεν εκλέγηκε.Ως βουλευτής, διετέλεσε  αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως.

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΝΕΔΗΣΥ). Την περίοδο 1988-1993 διετέλεσε Επαρχιακός Ταμίας και Οργανωτικός Γραμματέας της ΝΕΔΗΣΥ Λεμεσού. Την περίοδο 1993-1998 διετέλεσε Επαρχιακός Γραμματέας της ΝΕΔΗΣΥ Λεμεσού. Την περίοδο 1999-2006 ήταν Επαρχιακός Γραμματέας του ΔΗΣΥ Λεμεσού. Την περίοδο 2008-2001 ήταν Επίτροπος Θεσμών και Διαφάνειας του ΔΗΣΥ.  Επιπλέον, διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.

 

 

Home