Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

159 συλλήψεις από έφοδο Αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου

Offsite Team -
02.02.2021 - 06:57

159 συλλήψεις από έφοδο Αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου

Thumbnail
Ολονύχτια έφοδος εκατοντάδων Τούρκων αστυνομικών στη νότια πανεπιστημιούπολη.

Στη σύλληψη 159 φοιτητών και άλλων διαδηλωτών έξω από το κτήριο του πανεπιστημίου, κατέληξε τελικά η ολονύχτια έφοδος εκατοντάδων Τούρκων αστυνομικών στη νότια πανεπιστημιούπολη, του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο εδώ και ένα μήνα πραγματοποιούνται διαδηλώσεις εναντίον του διορισμού από τον Ταγίπ Ερντογάν του Πρύτανη Μελίχ Μπουλού, που πρόσκειται στο Κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και δεν είχε καμία σχέση με την εκπαίδευση.

Χθες μετά τις 21.00 με την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας, εκατοντάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας μπήκαν στη νότια πανεπιστημιούπολη και ζήτησαν από τους φοιτητές να διαλυθούν λέγοντάς τους ότι η διαμαρτυρία τους είναι παράνομη και βρίσκονται υπό τον κλοιό της αστυνομίας. Τους περίμενε στην είσοδο της πρυτανείας και παρενέβη με κλομπ.

Από τον λογαριασμό του στο τουίτερ ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου αναφέρει ότι “πρέπει να διασφαλίσουμε γι αυτούς (τους φοιτητές) μια χώρα που να τους παρέχει ισότητα, ελευθερία, να μην τους υποτιμά, να τους δίνει ίσες ευκαιρίες. Συζήτησα την κατάσταση του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου με τις αρμόδιες αρχές. Ζήτησα να διασφαλιστεί διάλογος, οι πρωτοβουλίες μου θα συνεχιστούν”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home