Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

32 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις πλημμύρες στον Νίγηρα

Offsite Team -
16.08.2022 - 20:06

32 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις πλημμύρες στον Νίγηρα

66.000 επηρεάστηκαν

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις κατά την περίοδο των βροχών του Νίγηρα έχουν σκοτώσει 32 ανθρώπους και έχουν επηρεάσει περισσότερους από 66.000 από τον Ιούνιο, δήλωσαν οι αρχές της χώρας.

Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσαν τα σπίτια τους και 15 πνίγηκαν, ενώ 44 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας που έχει στη διάθεσή του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι το Ζίντερ στα νότια, η Ντίφα στα νοτιοανατολικά και το Τιλαμπέρι στα νοτιοδυτικά. Η πρωτεύουσα Νιαμέι έχει μέχρι στιγμής γλυτώσει.

Οι βροχές έχουν καταστρέψει ή καταστρέψει περισσότερα από 7.000 σπίτια, διαλύοντας αίθουσες διδασκαλίας, κέντρα υγείας, σιταποθήκες και καταστήματα.

Ο Νίγηρας, η φτωχότερη χώρα του κόσμου με βάση τον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, πλήττεται συχνά από πλημμύρες όταν πέφτουν οι απαραίτητες βροχές.

Η περίοδος των βροχών, η οποία διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, έχει γίνει πιο θανατηφόρα τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του βορρά της ερήμου της χώρας.

Πέρυσι, τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ολόκληρη τη χώρα και περισσότεροι από 200.000 επλήγησαν, σύμφωνα με τοπικά στοιχεία και στοιχεία του ΟΗΕ.

«Κατά μέσο όρο ο Νίγηρας χάνει 40 δισεκατομμύρια φράγκα CFA (63 εκατομμύρια δολάρια) λόγω πλημμυρών και ξηρασιών» κάθε χρόνο, δήλωσε ο Λαουάν Μαγκάγκι, υπουργός διαχείρισης καταστροφών του Νίγηρα.

ΚΥΠΕ

Home