Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

5 κυκλώνες τρομάζουν τις ΗΠΑ - Η Σάλι φτάνει ανέμους 150 χλμ/ώρα

Offsite Team -
15.09.2020 - 07:59

5 κυκλώνες τρομάζουν τις ΗΠΑ - Η Σάλι φτάνει ανέμους 150 χλμ/ώρα

Thumbnail
Live η πορεία του κυκλώνα

Ένα μοναδικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή του Ατλαντικού Ωκεανού, καθώς πέντε μεγάλοι κυκλώνες καλύπτουν την απόσταση από τις αμερικανικές ακτές, έως τις ακτές της Αφρικής. Πρόκειται για νέο ρεκόρ, καθώς κάτι ανάλογο, αλλά σε μικρότερη ένταση, είχε καταγραφεί τον Σεπτέμβριο του 1971. Και ενώ οι τέσσερις από τους κυκλώνες ξεσπούν σε θαλάσσια περιοχή, ο πρώτος στη σειρά, ονόματι Σάλι, βρίσκεται προ των αμερικανικών ακτών, τις οποίες αναμένεται να πλήξει με ανέμους 150 χλμ/ώρα.

Το φαινόμενο, ωστόσο, με τους πέντε κυκλώνες στον Ατλαντικό είναι εκπληκτικό και έχει προκαλέσει συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα. Εκτός του Σάλι, αυτή τη στιγμή καταγράφονται ο Paulette, ο Rene, ο Teddy και ο Vicky, φαινόμενα εξαιρετικά έντονα, τα οποία κατευθύνονται προς τις αμερικανικές ακτές, γνωρίζοντας πως όσο διάστημα βρίσκονται πάνω από τη θάλασσα, ενισχύονται. 

sally2

 

sally1

Ο Σάλι αναβαθμίστηκε σε κατηγορία 2 και αναμένεται τις επόμενες ώρες να πλήξει τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, όπως αναφέρεται και στο τελευταίο δελτίο του Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο κυκλώνας θα εισέλθει στις ακτές του Κόλπου του Μεξικού ενισχυμένος σε κατηγορία 3, πριν αρχίσει να εξασθενεί κατά την πορεία του προς την ενδοχώρα. 

Δείτε live από την πορεία του κυκλώνα Σάλι: 

Ο Κυκλώνας Σάλι ενδέχεται να προκαλέσει θανατηφόρες ανόδους της στάθμης των υδάτων από τη Λουιζιάνα έως την Αλαμπάμα. Η Νέα Ορλεάνη, που ισοπεδώθηκε πριν από 15 χρόνια από τον κυκλώνα Κατρίνα, βρίσκεται μεταξύ των περιοχών που κινδυνεύουν.

«Η κακοκαιρία δεν είναι κάτι που πρέπει κανείς να παίρνει ελαφρά», προειδοποίησε η Κέι Άιβι, η κυβερνήτρια της Αλαμπάμα, αφού κήρυξε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πολιτεία της, που συνορεύει με τη Φλόριντα.

«Παρακαλάμε η Σάλι να μην προκαλέσει ζημιές, όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι», επέμεινε, καλώντας τους κατοίκους της πολιτείας της να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

protothema.gr

Home