Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

60χρονος εμβολιάστηκε 90 φορές για να πουλά πλαστά πιστοποιητικά

Offsite Team -
03.04.2022

60χρονος εμβολιάστηκε 90 φορές για να πουλά πλαστά πιστοποιητικά

Έκανε δεκάδες δόσεις, διαφορετικών σκευασμάτων

Ένας 60χρονος στη Γερμανία φέρεται να έκανε δεκάδες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να πουλά πλαστά πιστοποιητικά σε ανθρώπους που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν. 

Ο άνδρας από το Μαγδεμβούργο λέγεται ότι έκανε έως και 90 δόσεις του εμβολίου, σε εμβολιαστικά κέντρα στη Σαξονία. Εμβολιαζόταν επί μήνες μέχρι να τον συλλάβει η αστυνομία, αυτό τον μήνα, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. 

Ο άνδρας δεν παρέμεινε υπό κράτηση, αλλά είναι αντικείμενο έρευνας για μη εξουσιοδοτημένη χορήγηση πιστοποιητικών εμβολιασμών και πλαστογράφηση εγγράφων, σύμφωνα με το dpa. 

Τον συνέλαβαν σε εμβολιαστικό κέντρο στην πόλη Έιλενμπουργκ της Σαξονίας, όπου εμφανίστηκε για να του χορηγηθεί το εμβόλιο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Η αστυνομία κατάσχεσε αρκετές κενές κάρτες εμβολιασμού που κατείχε και ξεκίνησε έρευνα. 

Δεν είναι ξεκάθαρο τι αντίκτυπο μπορεί να έχουν για την υγεία του 60χρονου οι περίπου 90 δόσεις που φέρεται να έκανε, οι οποίες ήταν διαφορετικών εμβολίων. 

Τους τελευταίους μήνες η γερμανική αστυνομία έχει κάνει πολλές εφόδους, στο πλαίσιο ερευνών για πλαστογράφηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Πολλοί αρνητές του εμβολίου θέλουν να διαθέτουν πιστοποιητικό προκειμένου να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε πολλούς χώρους όπως εστιατόρια, θέατρα, κολυμβήτρια ή εργασιακούς χώρους. 

Πηγή: lifo.gr / Με πληροφορίες από Associated Press

Home