Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το 70% των κατοίκων των Βρυξελλών ανησυχεί για τους λογαριασμούς

Offsite Team -
19.09.2022

Το 70% των κατοίκων των Βρυξελλών ανησυχεί για τους λογαριασμούς

Εισήγηση για καθυστέρηση στο άνοιγμα της Αγοράς Ηλεκτρισμού
Η αύξηση στις τιμές ενέργειες επηρεάζει άμεσα την συμπεριφορά των Βέλγων

Το 64% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην Βελγική εφημερίδα Le Soir φοβάται πως δεν θα μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του τον χειμώνα. Το ίδιο ποσοστό στη γαλλόφωνη Βαλλονία βρισκόταν στο 73%, στην φλαμανδόφωνη Φλάνδρα στο 59% και στις Βρυξέλλες στο 70%.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αύξηση στις τιμές ενέργειες επηρεάζει άμεσα την συμπεριφορά των Βέλγων, καθώς οι πολίτες έχουν μειώσει την κατανάλωση ενώ ξοδεύουν λιγότερα στη διασκέδαση, ενώ εξοικονομούν λιγότερα χρήματα. Η δημοσκόπηση της Le Soir κάλυπτε την περίοδο 7 με 13 Σεπτεμβρίου 2022.

Το 80% των ερωτηθέντων από όλη τη χώρα απάντησε πως χρησιμοποιεί λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, νερό ή πετρέλαιο θέρμανσης λόγω της ενεργειακής κρίσης. Περίπου 40% των κατοίκων των Βρυξελλών και της Βαλλονίας και περίπου 30% συνολικά στο Βέλγιο ανέφερε μάλιστα πως οι αυξημένες τιμές μείωσαν τις δαπάνες τους στην υγεία.

Επίσης οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 40% απάντησαν πως χρησιμοποίησαν τις αποταμιεύσεις τους ή δανείστηκαν για να καλύψουν τους απροσδόκητα υψηλούς λογαριασμούς.

Το 82% δηλώνει δυσαρεστημένο από τα μέτρα που είχε λάβει η βελγική κυβέρνηση μέχρι τα μέσα του μήνα.

Το 47% δηλώνει στήριξη στις συνδικαλιστικές δράσεις που προγραμματίζονται κατά της αύξησης των τιμών έναντι του 36% που δεν τις στηρίζει.

ΚΥΠΕ

Home