Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αεροσκάφος της Emirates ταξίδευε 14 ώρες με τρύπα στον κορμό του

Offsite Team -
05.07.2022

Αεροσκάφος της Emirates ταξίδευε 14 ώρες με τρύπα στον κορμό του

Δείτε βίντεο

 

Για περίπου 14 ολόκληρες ώρες πετούσε ένα γιγαντιαίο Airbus A380 της Emirates με μια αρκετά μεγάλη τρύπα στην άτρακτο, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους ταξιδιώτες.

Το περιστατικό, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης στην Αυστραλία, συνέβη την Παρασκευή 1η Ιουλίου. Πρακτικά το αεροσκάφος έκανε όλη την πτήση από το Ντουμπάι ως το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας.

πιβάτες υποστηρίζουν ότι η τρύπα, στην αριστερή πλευρά, δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της απογείωσης ή λίγο αργότερα, ενώ πετούσε πάνω από τον ωκεανό.

«Ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και τον ένιωσα και μέσα από το πάτωμα», δήλωσε ένας επιβάτης, στην αυστραλιανή εφημερίδα The Courier Mail και πρόσθεσε ότι το πλήρωμα παρέμεινε ήρεμο.  

Η Aviation Herald ανέφερε ότι οι πιλότοι είχαν επικοινωνήσει με τον πύργο ελέγχου στο Μπρισμπέιν πριν από την προσγείωση. Όπως είπαν, υποπτεύονταν ότι είχε σκάσει ένα ελαστικό κατά την απογείωση και ζητούσαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κατά την προσγείωση, η οποία έγινε με ασφάλεια και χωρίς τραυματισμούς.

Η επιθεώρηση επί του εδάφους έδειξε μια αποκολλημένη βίδα στο πτερύγιο του αεροσκάφους, αν και δεν είναι ακόμη γνωστό αν αυτό σχετίζεται με τρύπα.

Το αεροσκάφος έμεινε σχεδόν άλλη μια ημέρα πριν πάρει την άδεια να πετάξει ξανά.

Από την πλευρά της, η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι το περιστατικό δεν είχε «καμία επίπτωση στην άτρακτο ή τη δομή του αεροσκάφους».

Προσθέτει ότι «ένα από τα 22 ελαστικά του αεροσκάφους έσπασε, προκαλώντας ζημιά σε ένα μικρό τμήμα του εξωτερικού του αεροσκάφους».  

protothema.gr

Home