Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 5 νεκροί από έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο

Offsite Team -
04.06.2019 - 11:55

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 5 νεκροί από έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο

Thumbnail
Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε λεωφορείο που μετέφερε υπαλλήλους του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης στα σπίτια τους

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο στην Καμπούλ.

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε λεωφορείο που μετέφερε υπαλλήλους του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης στα σπίτια τους σε δυτική συνοικία της αφγανικής πρωτεύουσας, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Τουλάχιστον 10 ακόμα υπάλληλοι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, ενώ από χθες κάνεις δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. 

Από τις αρχές του 2019 έως και σήμερα έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 10 επιθέσεις στην Καμπούλ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 53 άτομα και να τραυματιστούν άλλοι 352.

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση στην Καμπούλ την περασμένη Κυριακή στην οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 24.

Εικοσιτετράωρα νωρίτερα, βομβιστής-καμικάζι ανατινάχθηκε στην είσοδο στρατιωτικής σχολήςστην αφγανική πρωτεύουσα με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 16 να τραυματιστούν.

Τα αυτοκίνητα τα οποία μεταφέρουν δημόσιους υπαλλήλους γίνονται συχνά στόχοι επιθέσεων, ειδικά τις ώρες της μεγάλης κίνησης, στην πρωτεύουσα του εμπόλεμου Αφγανιστάν.

Home