Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αγγλία: Πάνω από 1 εκ. μαθητές απόντες από σχολεία λόγω COVID

Offsite Team -
20.07.2021 - 18:24

Αγγλία: Πάνω από 1 εκ. μαθητές απόντες από σχολεία λόγω COVID

Thumbnail
Για παρόμοιους λόγους απουσίαζαν επίσης το 6,6% των δασκάλων.

Το 14,3% των μαθητών δημοσίων σχολείων στην Αγγλία, δηλαδή 1,05 εκατομμύρια, απουσίαζαν από τις τάξεις τους στις 15 Ιουλίου για λόγους που σχετίζονται με την COVID-19.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Το ποσοστό συνιστά ρεκόρ, όντας αυξημένο από το 11,2% της προηγούμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Παιδείας, 47.200 ήταν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, ακόμα 34.500 είχαν συμπτώματα, ενώ 934.000 ήταν σε απομόνωση λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα είτε εντός είτε εκτός σχολείου. Τα υπόλοιπα απουσίαζαν λόγω ακύρωσης μαθημάτων λόγω Covid.

Για παρόμοιους λόγους απουσίαζαν επίσης το 6,6% των δασκάλων.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι από τις 16 Αυγούστου μόνο οι μαθητές που θα βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα, μαζί δηλαδή με την κατάργηση της υποχρέωσης απομόνωσης για τις επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι πριν από τις 16 Αυγούστου οι εργοδότες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση αν θέλουν να εξαιρούνται οι υπάλληλοι τους από την υποχρέωση απομόνωσης σε περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα πριν από τις 16 Αυγούστου.

Τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Τζόνσον είχε πει ότι θα εξαιρούνται εργαζόμενοι σε κρίσιμα επαγγέλματα, ωστόσο σήμερα η κυβέρνηση είπε ότι θα πρέπει να υποβάλλονται σχετικές αιτήσεις από τους υπεύθυνους σε κρίσιμους επαγγελματικούς τομείς, με κάθε αίτηση να αξιολογείται ξεχωριστά.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Πιθανές εξαιρέσεις προβλέπονται για εργαζόμενους στη βιομηχανία τροφίμων, σε κοινωφελείς επιχειρήσεις και κρίσιμες υποδομές, σε υπηρεσίες συνόρων και στο σύστημα υγείας NHS.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home