Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αγγλία: Πάνω από το 5% των μαθητών σε απομόνωση λόγω Covid

Offsite Team -
29.06.2021 - 16:55

Αγγλία: Πάνω από το 5% των μαθητών σε απομόνωση λόγω Covid

Thumbnail
Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι στις 24 Ιουνίου 375.000 μαθητές έλειπαν από την τάξη τους

Ο αριθμός των μαθητών σχολείων του δημοσίου στην Αγγλία που έχασαν τα μαθήματά τους λόγω κορωνοϊού ήταν την περασμένη Πέμπτη ο υψηλότερος από τον Μάρτιο που έληξε η τηλεκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι στις 24 Ιουνίου 375.000 μαθητές έλειπαν από την τάξη τους, ποσοστό 5,1% του συνόλου.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Τα στοιχεία έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από πολιτικούς και σχολιαστές που μιλούν για δυσανάλογα βαρύ τίμημα που καταβάλλουν οι μαθητές.

Συνολικά περίπου 15.000 μαθητές ήταν φορείς του κορωνοϊού, ενώ 24.000 εμφάνισαν συμπτώματα και θεωρήθηκαν πιθανοί φορείς.

Η πλειοψηφία, 279.000 παιδιά, τέθηκαν σε απομόνωση όπως ορίζουν οι κανόνες λόγω πιθανής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός του σχολείου και 57.000 έμειναν σε απομόνωση λόγω επαφής με κρούσμα εκτός σχολικής δομής.

Τα στοιχεία έρχονται την ώρα που η κυβέρνηση εξετάζει την κατάργηση της υποχρέωσης δεκαήμερης απομόνωσης για τους μαθητές στην τάξη ή στο έτος των οποίων εντοπίζεται θετικό κρούσμα κορωνοϊού.

Πρόσφατα ξεκίνησε πιλοτικό πρόγραμμα αντικατάστασης της δεκαήμερης απομόνωσης από ημερήσια διαγνωστικά τεστ για μαθητές που έχουν έρθει σε άπειρη με φορείς.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η οριστική απόφαση της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί πριν από το τελικό βήμα άρσης των περιοριστικών μέτρων στις 19 Ιουλίου, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Παιδείας Νικ Γκιμπ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home