Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αγγλία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από αυτά τα ελληνικά νησιά

Offsite Team -
07.09.2020

Αγγλία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από αυτά τα ελληνικά νησιά

Thumbnail
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από την Τετάρτη στις 4 π.μ.

Σε καραντίνα αποφάσισε να θέσει η Μεγάλη Βρετανία τους ταξιδιώτες από επτά ελληνικά νησιά λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού που έχει παρατηρηθεί. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από την Τετάρτη στις 4 π.μ.

Τα νησιά που μπήκαν στη λίστα της καραντίνας είναι τα εξής: Λέσβος, Τήνος, Σέριφος, Μύκονος, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθος.

Όσοι φτάνουν από τα συγκεκριμένα νησιά στην Αγγλία, από τις 04:00 της Τετάρτη 9/6, θα πρέπει να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση για δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών.

Όπως προστίθεται, τα στοιχεία από την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας και το Κέντρο Βιοασφάλειας υποδεικνύουν σημαντικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία της Μ. Βρετανίας από αυτά τα νησιά, με συνέπεια να βγουν από την τρέχουσα λίστα για τους «αεροδιαδρόμους».

 

Κανονικά η επιστροφή από την ηπειρωτική Ελλάδα

Σημειώνεται πως κανονικά, και χωρίς την υποχρέωση καραντίνας, θα επιστρέφουν οι ταξιδιώτες από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με το «Sky News», πάντως, οι παραπάνω αποφάσεις έχουν προκαλέσει οργή και αλαλούμ στους βρετανούς τουρίστες, και ιδίως σ’ όσους «έκλεισαν» διακοπές την τελευταία στιγμή.

Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες, η Σκωτία είχε αποφασίσει να μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων όλοι όσοι φτάνουν από την Ελλάδα. Ανάλογες αποφάσεις είχε πάρει και η Ουαλία, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η καραντίνα αφορά όσους φτάνουν από τη Ζάκυνθο, την Κρήτη, τη Μύκονο, τη Λέσβο, την Πάρο και την Αντίπαρο.

tovima.gr

Home