Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Άγκυρα: Το Συμβούλιο Ασφαλείας συζητά το θέμα της Αν. Μεσογείου

Offsite Team -
30.07.2019

Άγκυρα: Το Συμβούλιο Ασφαλείας συζητά το θέμα της Αν. Μεσογείου

Thumbnail
Ποια άλλα θέματα θα συζητηθούν

Στην κορυφή της ατζέντας η Ανατολική Μεσόγειος στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας που συνεδριάζει ήμεραΤρίτη (30/7) στην Άγκυρα υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα θέματα που θα συζητηθούν στο σημερινό κρίσιμο ΣΕΑ θα είναι η Συρία, το ρωσικό σύστημα S-400, τα μαχητικά F-35 και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να συζητήσει μαζί με τους υπουργούς Άμυνας, Εξωτερικών και Ενέργειας αλλά και τους στρατιωτικούς επιτελάρχες τις προετοιμασίες για τη νέα επιχείρηση, που επιθυμεί να διεξάγει η Άγκυρα, στα ανατολικά του Ευφράτη, ενώ στη συνέχεια θα εξετάσουν την κατάσταση των ερευνών και γεωτρήσεων στην ανατ. Μεσόγειο, υπό το πρίσμα της ευρείας συνάντησης για την ενέργεια που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον μεταξύ ΗΠΑ, Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου. Επιπροσθέτως, οι υπουργοί Ενέργειας και Εξωτερικών αναμένεται να υποβάλουν και εισηγήσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας αναμένεται να συζητήσει επίσης τρόπους αντίδρασης κατά ενδεχόμενων κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας με αφορμή την παραλαβή του ρωσικού αντι-πυραυλικού συστήματος S-400, καθώς επίσης και αναζήτηση εναλλακτικών αγορών για προμήθεια μαχητικών μετά την αναστολή της πώλησης των αμερικανικών F-35 στην Τουρκία.

Home