Αγριόγατα «εισβάλλει» σε γήπεδο και τραυματίζει παίκτη (Βίντεο)

Παίκτης και άλογο αναρρώνουν από την επίθεση της γάτας

Ένας παίκτης του γκολφ και ένα άλογο αναρρώνουν από τα τραύματα που τους προκάλεσαν οι επιθέσεις μίας αγριόγατας, σε μια μικρή πόλη κοντά στο Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ.  «Πήδηξε στην πλάτη του και εκείνος κατάφερε τη χτύπησε με ένα μπαστούνι του γκολφ», δήλωσε αστυνομικός του Τμήματος Ενέργειας και Περιβαλλοντικής Προστασίας του Κονέκτικατ.

Πριν την επίθεση στο γήπεδο του γκολφ, η ίδια αγριόγατα είχε επιτεθεί σε ένα άλογο στην ίδια περιοχή, τραυματίζοντάς το στο λαιμό και στο μάτι. Η ιδιοκτήτρια του αλόγου όταν αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, στην προσπάθειά της να απομακρύνει την αγριόγατα, άρχισε να φωνάζει.

Οι αγριόγατες είναι ένα συνηθισμένο θέαμα στο Κονέκτικατ και κατά κύριο λόγο είναι ντροπαλές και μυστικοπαθείς, ενώ οι επιθέσεις σε ανθρώπους είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Τελικά η αγριόγατα εντοπίστηκε και υποβλήθηκε σε ευθανασία, με τις αρμόδιες αρχές να περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τον ιό της λύσσας. Η τελευταία φορά που εντοπίστηκε στην περιοχή ζώο μολυσμένο με λύσσα ήταν το 2014.

12