Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αίγυπτος: Οι ανεμβολίαστοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πληρώνονται

Offsite Team -
03.10.2021 - 14:01

Αίγυπτος: Οι ανεμβολίαστοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πληρώνονται

Thumbnail
Στις δηλώσεις αυτές προέβη στην αιγυπτιακή τηλεόραση «Al Hayat» ο εκπρόσωπος του Υπουργικού Συμβουλίου της Αιγύπτου

Η αιγυπτιακή Κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους αρνητές στο εμβόλιο του κορωνοϊού δημόσιους υπαλλήλους, καθώς δρομολογεί τη μελλοντική αναστολή των μισθών τους, μετά το πέρας μίας συγκεκριμένης ημερομηνίας, που δεν έχει ακόμη καθοριστεί από την Κυβέρνηση.  

 

Στις δηλώσεις αυτές προέβη στην αιγυπτιακή τηλεόραση «Al Hayat» ο εκπρόσωπος του Υπουργικού Συμβουλίου της Αιγύπτου, Νάντερ Σαάντ. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Έτσι, όχι μόνον δεν θα επιτρέπεται στους μη εμβολιασμένους δημοσίους υπαλλήλους της Αιγύπτου να εισέρχονται στους χώρους εργασίας τους, αλλά στο μέλλον δε θα μπορούν ούτε να λαμβάνουν και τους μισθούς τους, δήλωσε ο Αιγύπτιος αξιωματούχος, προτρέποντας όσους κρατικούς υπαλλήλους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, να λάβουν άμεσα το εμβόλιο, καθώς είναι υποχρεωτικό για τους δημόσιους υπαλλήλους. 

 

Να σημειωθεί ότι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 26ης Σεπτεμβρίου, υπό τον Πρωθυπουργό Μουστάφα Μαντμπούλι, οι Υπουργοί αναμένεται να εκδώσουν διάταγμα που να απαγορεύει στους δημοσίους υπαλλήλους να εισέρχονται για εργασία στις υπηρεσίες τους, εκτός εάν υποβάλλουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εξέταση PCR κάθε τρεις ημέρες. 

 

Μέχρι σήμερα, περίπου 2,4 εκατομμύρια από τους 3,4 εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους του κράτους έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.  

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2021,έχουν χορηγηθεί συνολικά 16.223.309 δόσεις εμβολίων στην Αίγυπτο, η οποία αντιμετωπίζει αυτή την εποχή το τέταρτο κύμα της πανδημίας, με 306.030 καταγεγραμμένες μολύνσεις και 17.399 θανάτους από την πανδημία.  

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home