Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αίγυπτος: Παρατείνει μέχρι τις 31/5 τα περιοριστικά μέτρα

Offsite Team -
19.05.2021 - 21:52

Αίγυπτος: Παρατείνει μέχρι τις 31/5 τα περιοριστικά μέτρα

Η Αίγυπτος μετρά μέχρι σήμερα 248.078 καταγεγραμμένες μολύνσεις από κορωνοϊό

Η Αίγυπτος αποφάσισε να παρατείνει μέχρι τις 31 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή επέκτασης της πανδημίας του κορωνοϊού.  

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Όπως αποφάσισε η Ανώτατη Επιτροπή για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού της χώρας, Μουστάφα Μαντμπούλι, μέχρι το τέλος του μήνα θα συνεχίσουν να κλείνουν τα καταστήματα και τα εστιατόρια στην Αίγυπτο από τις 9 το βράδυ, λόγω κορωνοϊού.  

Το μέτρο του κλεισίματος από τις 9 το βράδυ αφορά και τα εμπορικά κέντρα, καφέ και κλαμπ, ενώ θα επιτρέπονται οι υπηρεσίες «ντελίβερυ» όλο το 24ωρο.

Επίσης, συνεχίζουν οι απαγορεύσεις κάθε είδους ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, συναυλιών, φεστιβάλ και συνέδριων. 

Ωστόσο, αποφασίστηκε να ανοίξουν στο κοινό οι δημόσιοι κήποι, τα πάρκα και οι παραλίες, αλλά με αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης κατά της πανδημίας.  

Οι προσευχές θα επιτρέπονται μόνον στα μεγάλα μουσουλμανικά τεμένη και σε σημαντικές εορτές με την απαγόρευση συμμετοχής των παιδιών. 

Επίσης, και ο δημόσιος τομέας στη χώρα θα λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό που θα εναλλάσσεται, ενώ θα επεκταθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του COVID-19 στους εργαζομένους στον τουριστικό τομέα σε όλη τη χώρα.  

Παράλληλα, αναμένεται να καθυστερήσουν οι εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η Αίγυπτος μετρά μέχρι σήμερα 248.078 καταγεγραμμένες μολύνσεις από κορωνοϊό, εκ των οποίων 14.441 άτομα κατέληξαν από επιπλοκές του COVID-19.

Μέχρι σήμερα, στη χώρα έχουν εμβολιαστεί περίπου 1,5 εκατομμύριο άτομα. 

ΚΥΠΕ

Home