Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αιτήματα για άνοιγμα της βρετανικής Βουλής και παραίτηση Τζόνσον

Offsite Team -
24.09.2019 - 13:50

Αιτήματα για άνοιγμα της βρετανικής Βουλής και παραίτηση Τζόνσον

Thumbnail
Η επικεφαλής των υπολοίπων εναγόντων, η επιχειρηματίας Τζίνα Μίλερ, ζήτησε την άμεση επανασύγκληση της Βουλής.

Την πρόθεσή του για επανασύγκληση του κοινοβουλίου το συντομότερο δυνατό γνωστοποίησε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου, μετά από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να κηρύξει παράνομη την αναστολή των εργασιών του νομοθετικού σώματος.

«Φτάνοντας στο συμπέρασμά τους, οι δικαστές επαλήθευσαν το δικαίωμα και το καθήκον του κοινοβουλίου να συγκληθεί σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για να ελέγξει την εκτελεστική εξουσία και να καλέσει τους υπουργούς να λογοδοτούν.

«Ως ενσάρκωση της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας, η Βουλή των Κοινοτήτων πρέπει να συγκληθεί χωρίς καθυστέρηση. Προς αυτό το σκοπό θα διαβουλευτώ τώρα επειγόντως με τους ηγέτες των κομμάτων», είπε ο κ. Μπέρκοου.

Παίρνοντας εκτάκτως το λόγο στο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος ο Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον «να αναλογιστεί τη θέση του και να γίνει ο βραχυβιότερος πρωθυπουργός της ιστορίας».

Την παραίτηση του πρωθυπουργού ζήτησαν και οι ηγέτες των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας (SNP) στο Γουέστμινστερ και του ουαλικού Plaid Cymru.

Το ίδιο και η επικεφαλής των εναγόντων που υπέβαλαν μία από τις δύο πρόσφυγες επί των οποίων αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο, η βουλευτής του SNP Τζοάνα Τσέρι. Η επικεφαλής των υπολοίπων εναγόντων, η επιχειρηματίας Τζίνα Μίλερ, ζήτησε την άμεση επανασύγκληση της Βουλής.

Στο πρώτο σχόλιό τους αξιωματούχοι της Ντάουνινγκ Στριτ έκαναν λόγο για «πρωτοφανή» απόφαση, ενώ ο ηγέτης του Κόμματος του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ σχολίασε ότι η απόφαση για αναστολή του κοινοβουλίου ήταν «η χειρότερη πολιτική απόφαση που έχει ληφθεί ποτέ».

skai.gr

Home