Ακάρ: «Σημείο καμπής η νίκη των Οθωμανών στη ναυμαχία Πρέβεζας»

Ακάρ: «Σημείο καμπής η νίκη των Οθωμανών στη ναυμαχία Πρέβεζας»

Γραπτό μήνυμα με ιταμές προκλήσεις από τον Τούρκο ΥΠΑΜ

Σημείο καμπής για την ιστορία της Μεσογείου η νίκη των Οθωμανών στη ναυμαχία της Πρέβεζας υποστηρίζει ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, σημειώνοντας ότι η ύπαρξη της σύγχρονης ναυτικής δύναμης είναι ζωτικής σημασίας.

Σε γραπτό του μήνυμα για την ναυμαχία της Πρέβεζας, ο Τούρκος Υπουργός αναφέρει ότι η νίκη τότε που κέρδισε υπό την ηγεσία του Μπαρμπαρόσα το τουρκικό ναυτικό εναντίον του ενωμένου ναυτικού των Σταυροφόρων αποτέλεσε σημείο καμπής στην ιστορία της Μεσογείου.

Υποστηρίζει ότι με την νίκη της Πρέβεζας το τουρκικό ναυτικό έγινε μια δύναμη που δεν μπορούσε να της αντισταθεί κανείς και η Μεσόγειος μετατράπηκε σε τουρκική λίμνη. Σύμφωνα με τον Χουλούσι Ακάρ το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας συνεχίζει να υπάρχει σήμερα ως μια αποτελεσματική, αποτρεπτική και σεβαστή δύναμη στην Γαλάζια Πατρίδα με την υψηλής τεχνολογίας και καλά εκπαιδευμένους ήρωες και το αφοσιωμένο προσωπικό.

Προσθέτει ότι ταυτόχρονα συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη με τις διεθνείς αποστολές της σε διάφορες θάλασσες τους κόσμου.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό, οι πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο δείχνουν ότι η ύπαρξη μιας σύγχρονης ναυτικής δύναμης είναι ζωτικής σημασίας και ότι συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για να διασφαλίσουν ότι οι ναυτικές τους δυνάμεις μπορούν να διασφαλίσουν τη σύγχρονη ναυτική τους δύναμη.

«Οι ναυτικές μας δυνάμεις θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο με την υλοποίηση των προγραμμάτων για ενσωμάτωση νέων συστημάτων που ετοιμάζει η εθνική αμυντική βιομηχανία μας και ιδιαίτερα η MILGEM. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα με αποφασιστικότητα σε όλες τις θάλασσες και ιδιαίτερα στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα», αναφέρει ο Χουλούσι Ακάρ. 

ΚΥΠΕ

 

Home