Άλπεις: Απίστευτη καραμπόλα ποδηλατών σε αγώνα στον πάγο (Βίντεο)

Άλπεις: Απίστευτη καραμπόλα ποδηλατών σε αγώνα στον πάγο (Βίντεο)

Μεγάλη καραμπόλα με ποδήλατα στις Άλπεις
«Το βουνό της κόλασης»

Δεν είναι τυχαίο που τον λένε «Βουνό της Κόλασης». Ο λόγος για τον ποδηλατικό αγώνα mountain bike που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις Άλπεις.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι χίλιοι ποδηλάτες που λαμβάνουν μέρος, είναι να ξεκινήσουν από τη χιονισμένη πλαγιά που βρίσκεται στα 3.400 μέτρα (11.000 πόδια) και να κατέβουν μέχρι την περιοχή Venosc που βρίσκεται στα 900 μέτρα (3.000 πόδια). Ο πρώτος που θα φτάσει, είναι και ο νικητής!

Το να κατέβεις ποδηλατώντας μια παγωμένη πλαγιά δεν ακούγεται και ιδιαίτερα καλή ιδέα, κάτι που αποδείχθηκε πριν από λίγες μέρες. Κάποια στιγμή ένας από τους ποδηλάτες έχασε την ισορροπία του και έπεσε μπροστά από έναν άλλο, προκαλώντας έτσι μια τεράστια καραμπόλα. Ο ένας μετά τον άλλον, δεκάδες ποδηλάτες άρχισαν να πέφτουν δημιουργώντας πανικό. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που μπόρεσαν να σταματήσουν ή να βρουν χώρο για να περάσουν ανάμεσα στους ανθρώπους και τα ποδήλατα.

Βίντεο από την καραμπόλα που τραβήχτηκαν από κάμερες ποδηλατών

Παρά τις τρομακτικές εικόνες με του ποδηλάτες να συγκρούονται στον πάγο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί. Η κάμερα που είχε ένας ποδηλάτης ενσωματωμένη στο κράνος του, κατέγραψε τη στιγμή της πρώτης σύγκρουσης που ξεκίνησε την όλη «αλυσιδωτή αντίδραση».

 

Επίσης, η καραμπόλα έχει καταγραφεί και από μία άλλη κάμερα από αθλητή που πήρε μέρος στον αγώνα.

Home