Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Α.Μέρκελ: Θα υποστηρίξουμε την Ελλάδα στο προσφυγικό

Offsite Team -
14.09.2020 - 19:09

Α.Μέρκελ: Θα υποστηρίξουμε την Ελλάδα στο προσφυγικό

Thumbnail

"Υποστηρίζουμε την Ελλάδα, είναι χώρα στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και έχει επιδείξει υπευθυνότητα και έχει κερδίσει υποστήριξή μας, η οποία θα οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο", δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, απαντώντας σε σχετική με τη Μόρια ερώτηση, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Κίνας.

 

Η ίδια, κληθείσα να διευκρινίσει πόσα άτομα θα παραλάβει η Γερμανία για να ελαφρύνει την κατάσταση στην Ελλάδα σημείωσε: "πιστεύω ότι το να αναφέρεσαι σε νούμερα είναι λανθασμένη προσέγγιση" και τόνισε ότι "13.000 άτομα στη Λέσβο βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Η Γερμανία παρέχει υποστήριξη, βοηθώντας στο χτίσιμο του κέντρου υποδοχής στη Λέσβο". "Από εκεί και πέρα, πρέπει να μιλήσουμε με την ελληνική πλευρά, γιατί είναι ελληνική επικράτεια και πρέπει να ξεκαθαριστούν οι ρόλοι. Ωστόσο, πιστεύω ότι είναι σημαντικό βήμα προόδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρέπει να διασφαλίσουμε τα πρότυπα υποδοχής στο νέο καταυλισμό. Η Μόρια δεν ήταν αποδεκτή", τόνισε. Διευκρίνισε δε ότι "η Γερμανία θα βοηθήσει, αλλά όχι μόνο η Γερμανία. Είμαστε μια ισχυρή χώρα, έχουμε την προεδρία, θα έχουμε σημαντική συμβολή, αλλά θα είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου από την ΕΕ".

"Το νέο κέντρο υποδοχής θα διευθύνεται από οργανισμούς της ΕΕ και τις ελληνικές αρχές", πρόσθεσε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. "Χρειάζεται να αποσαφηνίσουμε τις ευθύνες. Οπότε θα κάνουμε σαφείς συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές. Θεωρούμε πολύ σημαντικό στο Σύμφωνο Μετανάστευσης που η Κομισιόν αποφάσισε να επιταχύνει. Και η Λέσβος θα ενταχθεί σε αυτό, θα είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα", κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home