Αμετακίνητος ο Τζόνσον: Αποκλείει νέα αναβολή του Brexit

Αμετακίνητος ο Τζόνσον: Αποκλείει νέα αναβολή του Brexit

«Θα προτιμούσε να βρεθεί νεκρός σε χαντάκι», παρά να ζητήσει νέα αναβολή του Brexit

Το αίτημά του για πρόωρες εκλογές επανέλαβε σήμερα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας πως δεν είναι κάτι που θέλει, αλλά δεν βλέπει άλλη επιλογή. Παράλληλα, επέμεινε στη θέση του ότι η χώρα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.

Αμετακίνητος από τα σχέδιά του για το Brexit φάνηκε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μετά τις διαδοχικές ήττες στη βρετανική βουλή. 

Ο Μπόρις Τζόνσον, στη διάρκεια ομιλίας του στο Γουέικφιλντ, απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει νέα καθυστέρηση του Brexit, παρά το χθεσινό «ναι» της Βουλής των Κοινοτήτων στο νομοσχέδιο που σκοπό έχει να αποτρέψει μία έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. 

Όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά, «θα προτιμούσε να βρεθεί νεκρός σε χαντάκι», παρά να ζητήσει νέα αναβολή του Brexit. 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας επανέλαβε μάλιστα το αίτημα για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 15 Οκτωβρίου, σημειώνοντας πως αν και δεν είναι κάτι που ο ίδιος ήθελε, δεν βλέπει άλλη επιλογή πλέον. 

Παράλληλα, τόνισε για ακόμη μια φορά ότι το Brexit πρέπει να γίνει εντός τους χρονοδιαγράμματος, ήτοι στις 31 Οκτωβρίου, καθώς όπως επεσήμανε είναι ο μόνο τρόπος για να είναι ενωμένη η χώρα.

Tags
Home