Αναφορές ότι το AstraZeneca προστατεύει από την Ινδική μετάλλαξη

Αναφορές ότι το AstraZeneca προστατεύει από την Ινδική μετάλλαξη

Financial Times - Ενδιαφέρει όσους εμβολιάστηκαν με AstraZeneca

Την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη διασπορά της ινδικής μετάλλαξης, οι Financial Times σημειώνουν ότι 33 πλήρως εμβολιασμένοι με το σκεύασμα της AstraZeneca εργαζόμενοι σε γηροκομείο του Νέου Δελχί νόσησαν μεν όχι όμως βαριά μετά τις εγχύσεις δόσεων.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Οι αναφορές ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί με την Covid-19 στην Ινδία ωστόσο ανησυχούν ορισμένους επιστήμονες. Ο Ravi Gupta, καθηγητής κλινικής μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο του Cambridge και ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες που ερευνούν νέα στελέχη του Sars-Cov-2, δήλωσε στους Financial Times ότι είχε εντοπίσει «ανησυχητικές» περιπτώσεις μετά τον εμβολιασμό. Στο Δελχί, 33 μέλη του προσωπικού ενός κέντρου υγείας που είχαν εμβολιαστεί πλήρως με AstraZeneca, ήταν θετικοί στο στέλεχος Β. 1.617.2, είπε, αν και κανείς δεν αρρώστησε σοβαρά. «Νομίζαμε ότι όλοι θα προστατεύονταν πλήρως αλλά ο ιός μπόρεσε να ξεπεράσει το εμβόλιο», δήλωσε.

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται πάντως οι υγειονομικοί φορείς ανά τον κόσμο που παρακολουθούν την πορεία της ινδικής μετάλλαξης. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστή η εισχώρηση της παραλλαγής σε πάνω από 40 χώρες, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κάνει λόγο για μια ανησυχητική μετάλλαξη. Την ίδια στιγμή, επιστήμονες του βρετανικού υπουργείου Υγείας μιλούν για μια παραλλαγή κατά 60% πιο μεταδοτική από τη βρετανική.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων τονίζει ότι γίνονται προετοιμασίες για εμβόλια ανθεκτικά απέναντι στην ινδική μετάλλαξη, ενώ η επιστημονική κοινότητα έχει διαμηνύσει πως τα εμβόλια που βασίζονται στο σύστημα MRNA, όπως των Pfizer και Moderna, προστατεύουν από το συγκεκριμένο στέλεχος

Πηγή: LiFO.gr

 

Home