Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από Covid-19 σε Αγγλία και Ουαλία

Offsite Team -
28.04.2020

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από Covid-19 σε Αγγλία και Ουαλία

Thumbnail

Οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού που σημειώθηκαν στην Αγγλία και στην Ουαλία έως και τις 17 Απριλίου ήταν 22.300, δηλαδή 6.375 περισσότεροι από τα αντίστοιχα στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί από το NHS Αγγλίας και το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τη νεότερη εβδομαδιαία έκθεση από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Τα στοιχεία του Υπουργείου καλύπτουν μόνο θανάτους σε νοσοκομεία. Υπολογίζεται ότι για την ίδια περίοδο το 22,6% των θανάτων που συνδέονται με τον κορωνοϊό σημειώθηκε εκτός νοσοκομείων.

Πιο συγκεκριμένα, το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής αναφέρει ότι μέχρι και τις 17 Απριλίου 3.096 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους λόγω Covid-19 σε οίκους ευγηρίας, 883 στο σπίτι τους και 190 σε άλλες μονάδες κοινωνικής περίθαλψης. 

Για πρώτη φορά το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής δημοσιεύει και στοιχεία από την Επιτροπή Ποιότητας Περίθαλψης, το εποπτικό όργανο των μονάδων κοινωνικής περίθαλψης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, κατά το διάστημα 10 με 24 Απριλίου η Επιτροπή ειδοποιήθηκε για 4.343 θανάτους σε οίκους ευγηρίας λόγω Covid-19. 

Αυτό σημαίνει ότι οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού σε Αγγλία και Ουαλία εκτός νοσοκομείων έως την περασμένη Παρασκευή είχαν ξεπεράσει τις εξήμισι χιλιάδες.

Συνολικά οι θάνατοι από όλες τις αιτίες στην Αγγλία και στην Ουαλία την εβδομάδα έως 11-17 Απριλίου ήταν 22.351, σχεδόν 12.000 περισσότεροι από το μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας για την αντίστοιχη εβδομάδα. Πρόκειται δηλαδή για την εβδομάδα με τους περισσότερους θανάτους σε Αγγλία και Ουαλία από το 1993.

ΚΥΠΕ

Home