Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανησυχούν οι Κούρδοι της Σουηδίας ενόψει Συνόδου ΝΑΤΟ

Offsite Team -
28.06.2022 - 10:17

Ανησυχούν οι Κούρδοι της Σουηδίας ενόψει Συνόδου ΝΑΤΟ

Δεν θέλουν να γίνουν πιόνι στις διαπραγματεύσεις Στοκχόλμης - ΝΑΤΟ

Οι Κούρδοι της Σουηδίας ανησυχούν ότι θα γίνουν πιόνι στις διαπραγματεύσεις σχετικά με το σχέδιο της Στοκχόλμης να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ εάν η Δύση κάνει παραχωρήσεις για να κερδίσει την στήριξη της Τουρκίας.

Η Σουηδία, μαζί με τη Φινλανδία, υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, κάτι που χαιρετίστηκε θερμά ως «ιστορική στιγμή» από το ΝΑΤΟ.

Οποιαδήποτε προσπάθεια για ένταξη στο ΝΑΤΟ, το οποίο πραγματοποιεί μια τριήμερη σύνοδο κορυφής αυτή την εβδομάδα, απαιτεί υποστήριξη από καθένα από τα 30 μέλη του. Η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ για περισσότερα από 70 χρόνια.

Η κουρδική διασπορά των 100.000 ατόμων της Σουηδίας και η υποστήριξη της Στοκχόλμης για τα δικαιώματα των Κούρδων αποτελούν εδώ και καιρό σημεία τριβής στις σχέσεις με την Άγκυρα.

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης, ο Κούρδος Osman Aytar, διέφυγε από την Τουρκία για τη Σουηδία τη δεκαετία του 1990. «Ελπίζω και πιστεύω ότι η Σουηδία δεν θα κάνει παραχωρήσεις για τις οποίες θα ντρεπόμαστε αργότερα», είπε ο Aytar.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home