Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανοδική πορεία σημειώνει ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων διεθνώς

Offsite Team -
25.08.2021 - 07:15

Ανοδική πορεία σημειώνει ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων διεθνώς

Από τη μετάλλαξη Δέλτα

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού προκαλεί παγκόσμια μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων καθώς και θυμάτων καθημερινά με τις αρχές να κάνουν αγώνα δρόμου για το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 894 ασθενείς με την COVID-19, έναντι 321 την προηγουμένη, ενώ επιβεβαιώθηκαν 30.872 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Με 575.742 νεκρούς επί συνόλου 20,5 και πλέον εκατ. μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά της, η χώρα των 212 εκατ. κατοίκων κατατάσσεται 2η στη μακάβρια παγκόσμια κατάταξη βάσει του αριθμού των θανάτων εξαιτίας της νόσου και 3η ως προς τον αριθμό των μολύνσεων από τον ιό.

Πάντως, καθώς ο εμβολιασμός προχωρά, ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος θανάτων ημερησίως υποχώρησε τελευταία σε επίπεδο αισθητά κάτω από τους κάπου 3.000 νεκρούς που θρηνούσε η Βραζιλία την ημέρα όταν η πανδημία έφθανε στην κορύφωση, τον Απρίλιο.

Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 940 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 18.252 κρούσματα. Επισήμως, η πανδημία  έχει στοιχίσει ως τώρα τη ζωή σε 254.466 ανθρώπους επί συνόλου 3.249.878 μολύνσεων στη χώρα των 126 εκατομμυρίων κατοίκων, κατά τους αριθμούς του Υπουργείου, που το ίδιο παραδέχεται πως είναι πολύ υποτιμημένοι. Αυτός είναι ο 4ος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων παγκοσμίως.

Ινδονησία

Στην Ινδονησία ξεπεράστηκε χθες Τρίτη το ορόσημο των τεσσάρων εκατομμυρίων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, την επομένη της ανακοίνωσης των αρχών πως αρχίζουν να χαλαρώνουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 19.106 κρούσματα του SARS-CoV-2, αυξάνοντας το άθροισμα των καταγεγραμμένων περιπτώσεων στις 4.008.166. Παράλληλα, υπέκυψαν 1.038 ασθενείς με την COVID-19, έναντι 842 την προηγουμένη, με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι χθες τους 128.252 νεκρούς στο αρχιπέλαγος.

Η Ινδονησία παραμένει η χώρα που καταγράφει τον βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων μολύνσεων σε όλη την περιφέρεια της νοτιοανατολικής Ασίας. Το Υπουργείο Υγείας σημειώνει πως ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και εκτιμά πως το λεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει ξεπεράσει την κορύφωση, κάτι που εξηγεί τη χαλάρωση των μέτρων σε τομείς της Ινδονησίας, όπως η πρωτεύουσα Τζακάρτα.

Αφότου άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης στην τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου (περίπου 270 εκατ. κάτοικοι), έχουν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου για την COVID-19 πάνω από 58,46 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων 32,64 εκατ. τη δεύτερη. Η κυβέρνηση επιδιώκει να εμβολιαστούν 208 εκατ. πολίτες για να επιτευχθεί η λεγόμενη συλλογική ανοσία.

Κούβα

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 9.907 κρούσματα , αριθμός άνευ προηγουμένου από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης, ενώ υπέκυψαν 92 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων έχει φθάσει τους 4.710 νεκρούς επί συνόλου 602.526 μολύνσεων ως αυτό το στάδιο. Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του κουβανικού υπουργείου Υγείας, ο Φρανσίσκο Ντουράν, τόνισε ότι ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων έχει φθάσει τα 50.371, επίσης ρεκόρ.

Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιδεινώθηκε θεαματικά τους τελευταίους μήνες, έστω κι αν δεν συγκρίνεται με αυτή με άλλα κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Οι υγειονομικές αρχές προσπαθούν να επιταχύνουν την εκστρατεία ανοσοποίησης με εμβόλια που παράγονται εγχωρίως. Ως τώρα έχουν λάβει τρεις δόσεις των εγχωρίως παραγόμενων εμβολίων Abdala, Soberana-02 και Soberana Plus κάπου 3,13 εκατ. από τους συνολικά 11,2 εκατ. κατοίκους της Κούβας.

Τουρκία

Το τουρκικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο διαγνώστηκαν 19.191 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 έπειτα από 293.037 τεστ, με το σύνολο των κρουσμάτων να φθάνει τα 6.253.711. Οι θάνατοι ακόμη 232 ασθενών αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 54.995 νεκρούς μέχρι χθες από την 11η Μαρτίου 2020, όταν εκδηλώθηκε στην επικράτεια της Τουρκίας.

Αφότου άρχισε στην Τουρκία εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης, τη 14η Ιανουαρίου - αξιοποιείται κυρίως το CoronaVac, το εμβόλιο της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Sinovac Biotech - έχουν λάβει μια δόση 46,64 εκατομμύρια πολίτες, δεύτερη 35,67 εκατ., ενώ συνολικά έχουν χορηγηθεί πάνω από 90,4 εκατ. δόσεις, συμπεριλαμβανομένων τρίτων, ενισχυτικών.

Ιταλία

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 60 ασθενείς με την COVID-19, έναντι 44 την προηγουμένη, ενώ ο αριθμός των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε σε 6.076, από 4.168 μία ημέρα νωρίτερα, επί συνόλου 266.246 τεστ.

Με 128.855 θανάτους η Ιταλία των 60 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει τον 2ο βαρύτερο επίσημο απολογισμό θυμάτων στην Ευρώπη, μετά τη Βρετανία, και τον 8ο βαρύτερο στον κόσμο. Εχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 4,49 εκατ. μολύνσεις ως αυτό το στάδιο.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με την COVID-19, εξαιρουμένων όσων βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), αυξήθηκε σε 4.036 χθες, έναντι 3.928 μία ημέρα νωρίτερα. Στις ΜΕΘ έγιναν 46 εισαγωγές ασθενών, από 45 την προηγουμένη. Ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ αυξήθηκε σε 504, από 485 μια ημέρα νωρίτερα.

Γερμανία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 11.561 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.899.173, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Τετάρτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας. Οι θάνατοι 39 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 92.061 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΚΥΠΕ

Στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν Μητσοτάκης-Ερντογάν στη Μαδρίτη

Offsite Team -
27.06.2022 - 20:55

Στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν Μητσοτάκης-Ερντογάν στη Μαδρίτη

Το σχέδιο της Αθήνας για τις τουρκικές προκλήσεις στο ΝΑΤΟ

Στο ίδιο τραπέζι αναμένεται να καθίσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη τους συνάντηση μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο που πυροδότησε τον εκνευρισμό της Άγκυρας και την ακραία ρητορική της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηγέτες θα βρεθούν στο δείπνο που θα παραθέσει ο Ισπανός βασιλιάς την Τρίτη το βράδυ στο παλάτι σε όλους τους ηγέτες που θα δώσουν το παρών στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Στο μεταξύ, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε σήμερα σειρά επαφών στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, οι οποίοι θα τον συνοδεύσουν στη Σύνοδο της Μαδρίτης, προκειμένου να προετοιμαστεί για να δώσει τις απαντήσεις του σε περίπτωση που ο Ερντογάν θέσει το ζήτημα της «στρατιωτικοποίησης» των ελληνικών νησιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η ελληνική πλευρά έχει ετοιμάσει έναν πλήρη φάκελο που περιέχει τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας, ο οποίος αναδεικνύει την επιθετική στάση της Τουρκίας, αλλά και στοιχεία για τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, καθώς και την Αλεξανδρούπολη, η οποία αποτελεί και ισχυρή νατοϊκή βάση. 

Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να υπενθυμίσει ότι η Τουρκία απέναντι από τα ελληνικά νησιά έχει τη «στρατιά του Αιγαίου», που δεν είναι ενταγμένη στις δομές του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, θα αναφερθεί στο casus belli, με το οποίο η Τουρκία απειλεί για περισσότερα από 20 χρόνια τη χώρα μας, την επιθετική ρητορική των τελευταίων ημερών, τον αναθεωρητισμό της Άγκυρας, αλλά και πώς όλες αυτές οι κινήσεις προκαλούν αστάθεια στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, ειδικά σε μια στιγμή που η συμμαχία πρέπει να είναι ενωμένη απέναντι στον ρωσικό κίνδυνο.

SKAI

Home