Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο:Μήνυμα Ερντογάν για την Α. Μεσόγειο

Offsite Team -
01.08.2019

Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο:Μήνυμα Ερντογάν για την Α. Μεσόγειο

Thumbnail
Τα ειδικά μήνυματα που έστειλε για την Ανατολική Μεσόγειο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Μιάμιση ώρα συνεδρίασε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο υπό τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να αποφασίσει για τις αλλαγές στην ηγεσία του στρατεύματος.

Πριν από τη συνεδρίαση τα μέλη του συμβουλίου επισκέφθηκαν το μαυσωλείο του Ατατούρκ, όπου στο ειδικό βιβλίο επισκεπτών ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε ειδικά μήνυμα για την ανατολική Μεσόγειο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

«Αξιοσέβαστε Ατατούρκ, βρισκόμαστε εδώ εν έτει 2019 ως μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου. Η φετινή συνεδρίαση πραγματοποιείται σε μία περίοδο κατά την οποία απειλείται - ιδιαίτερα στην ανατολική Μεσόγειο και τη βόρεια Συρία- η επιβίωση της χώρας μας, η ακεραιότητα του έθνους μας, καθώς και τα δικαιώματα και συμφέροντα της ΤΔΒΚ. Χάρη στα μέτρα που ελήφθησαν μετά την προδοσία της 15ης Ιουλίου, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, των οποίων η πειθαρχία, τα κίνητρα, η ικανότητα αποτροπής και εγρήγορσης έχουν αυξηθεί, αποτελούν τη μεγαλύτερη εγγύησή μας ενάντια σε αυτές τις ασύμμετρες απειλές».

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο δεν προέβη σε αλλαγή της ηγεσίας του στρατεύματος, αντίθετα παρέτεινε της θητείας των αρχηγών των τριών όπλων. Στο συμβούλιο συζητήθηκαν επίσης προαγωγές συνταγματαρχών, η παράταση των ορίων υπηρεσίας, καθώς και οι φάκελοι προαγωγής και διορισμού των στρατηγών.

Στη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου έλαβαν μέρος ο αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ, ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϋράκ, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας, Ζιγιά Σελτσούκ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, ο αρχηγός της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων, στρατηγός Ουμίτ Ντουντάρ, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχος Αντνάν Όζμπαλ, και ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχος Χασάν Κιουτσούκακγιουζ.

Home