Απαντά ο Ελπιδοφόρος για την παρουσία του στο «σπίτι Τουρκίας»

Απαντά ο Ελπιδοφόρος για την παρουσία του στο «σπίτι Τουρκίας»

Ακυρώθηκε η συνάντηση Αναστασιάδη - Ελπιδοφόρου

Τους λόγους για τους οποίους παρέστη στην τελετή των εγκαινίων του σπιτιού της Τουρκίας μαζί με Ερντογάν και Ατάρ εξηγεί ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σε συνομιλητές του, σύμφωνα με κύκλους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ύστερα από τον θόρυβο που ξέσπασε και τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε σε Κύπρο και Ελλάδα.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ακύρωσε την συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής εξαιτίας της παρουσίας του στο «σπίτι της Τουρκίας».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δέχθηκε μια επίσημη πρόσκληση από διπλωματική αντιπροσωπεία της Τουρκίας και όταν δέχθηκε την πρόσκληση δεν γνώριζε ποιοι θα είναι οι υπόλοιποι που αποδέχθηκαν την ίδια πρόσκληση.

Οι ίδιοι κύκλοι λένε ότι ο κκ Ελπιδοφόρος αποδέχθηκε την πρόσκληση γιατί αυτή είναι και η συνολική προσέγγιση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ότι ο ίδιος ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, χωρίς να αποσαφηνίζεται αν για το συγκεκριμένο θέμα είχε συννενοηθεί ή όχι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο.

Ωστόσο επισημαίνεται ότι αυτή είναι η γραμμή, να είναι δηλαδή παρούσα η Αρχιεπισκοπή σε fora που παρίσταται η πολιτική ηγεσία για εθνικούς λόγους και προστασίας του ρόλου του θεσμικού ρόλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Επίσης, οι συνομιλητές του κκ Ελπιδοφόρου θυμίζουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τίθεται πάντα υπέρ των θρησκευτικών ελευθεριών, όπως έκανε με το θέμα της Αγίας Σοφιάς και της Μονής της Πόλης που δέχθηκε επικρίσεις από μερίδα του τουρκικού τύπου και βέβαια έχει πρωτοστατήσει για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη και την διεθνοποίηση του ζητήματος.

Τέλος οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι αν ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος γνώριζε ότι θα είναι ο Ατάρ στην εκδήλωση δεν θα αποδεχόταν την πρόσκληση.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε ό,τι αφορά με τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αυτή θα γίνει και μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα ξεναγήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Home