Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Απειλές Κιμ Γιονγκ Ουν και για στρατιωτική επέμβαση στη Ν. Κορέα

Offsite Team -
16.06.2020

Απειλές Κιμ Γιονγκ Ουν και για στρατιωτική επέμβαση στη Ν. Κορέα

Thumbnail
Η Βόρεια Κορέα κατέστρεψε με έκρηξη σήμερα 16/6 το γραφείο σύνδεσης με τη Νότια Κορέα

Με στρατό απείλησε η Βόρεια Κορέα τη Νότια για τις ζώνες που αποστρατικοποιήθηκαν στο πλαίσιο ενδοκορεατικών ειρηνευτικών συμφωνιών, ενώ συνέχισε να ασκεί πίεση στη Νότια Κορέα εν μέσω καθυστερημένων πυρηνικών διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση Τραμπ, σύμφωνα με την Associated Press.

Παράλληλα, η Βόρεια Κορέα κατέστρεψε με έκρηξη σήμερα 16/6 το γραφείο σύνδεσης με τη Νότια Κορέα στην πόλη Καεσόνγκ κοντά στη μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενοποίησης στη Σεούλ.

Το Γενικό Επιτελείο του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού δήλωσε ότι επανεξετάζει μια σύσταση κυβερνώντος κόμματος για να προχωρήσει σε μη καθορισμένες παραμεθόριες περιοχές που αποστρατικοποιήθηκαν βάσει συμφωνιών με τον Νότο, οι οποίες θα «μετατρέψουν την πρώτη γραμμή σε φρούριο».

Αν και δεν ήταν ξεκάθαρο τι ενέργειες μπορεί να κάνει ο στρατός της Βόρειας Κορέας, η Βόρεια Κορέα απειλεί να εγκαταλείψει μια διμερή στρατιωτική συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2018 για να μειώσει τις εντάσεις στα σύνορα.

Η δήλωση του Βορρά ενδεχομένως υπονοεί ότι δεν θα σέβεται πλέον τις ζώνες ασφαλείας και ότι τα σημεία φρούρησης θα ξαναχτισθούν. 

Το Σάββατο το βράδυ, η Kim Yo Jong, η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, προειδοποίησε ότι η Σεούλ σύντομα θα δει «μια τραγική σκηνή στο άχρηστο γραφείο συνδέσμου Βορρά-Νότου (στη Βόρεια Κορέα) το οποίο θα καταρρεύσει εντελώς». Είπε επίσης ότι θα αφήσει στον στρατό της Βόρειας Κορέας το δικαίωμα να κάνει το επόμενο βήμα αντιποίνων κατά της Νότιας Κορέας.

Ο στρατός του Βορρά ανέφερε επίσης ότι θα ανοίξει μη καθορισμένες περιοχές κοντά στα υπόγεια σύνορα και τα νοτιοδυτικά ύδατά της, έτσι ώστε η Βόρεια Κορέα να μπορεί να στείλει φυλλάδια προπαγάνδας κατά της Νότιας Κορέας στο Νότο, σε μια προφανή τιμωρία εναντίον των αμερικανών αποστολέων και ακτιβιστών της Βόρειας Κορέας -Φυλλάδια Πιονγιάνγκ πέρα από τα σύνορα.

Η Βόρεια Κορέα τους τελευταίους μήνες ανέστειλε σχεδόν όλη τη συνεργασία με τον Νότο, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή της για την έλλειψη προόδου στις πυρηνικές της διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον. Ο Βορράς απείλησε επίσης να εγκαταλείψει τις διμερείς ειρηνευτικές συμφωνίες που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια των τριών συνόδων κορυφής του Kim Jong Un με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Moon Jae-in το 2018.

Ο Μουν τη Δευτέρα κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει να προκαλεί εχθρότητα και να επιστρέψει στις συνομιλίες, λέγοντας ότι οι αντίπαλοι δεν πρέπει να αντιστρέψουν τις ειρηνευτικές συμφωνίες.

skai.gr

Home