Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις φύλλων κόκας στη Βολιβία

Offsite Team -
23.05.2023

Από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις φύλλων κόκας στη Βολιβία

Συνολικά 795 πακέτα ή δέματα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς

Οι αρχές της Βολιβίας προχώρησαν στην κατάσχεση 9,2 τόνων φύλλων κόκας με προέλευση το Περού, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Υπουργός Εσωτερικών.

Συνολικά 795 πακέτα ή δέματα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς στο ρυμουλκό φορτηγού κατά τη διάρκεια ελέγχου σε δρόμο των Άνδεων, εξήγησε ο Υπουργός Εσωτερικών Εδουάρδο ντελ Καστίγιο, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις αυτής της φύσης.

Η επιχείρηση διεξήχθη στα μέσα της περασμένης εβδομάδας αλλά δεν ανακοινώθηκε επίσημα παρά τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ντελ Καστίγιο, τα φύλλα κόκας προορίζονταν για την παραγωγή ναρκωτικών και την παράνομη διακίνησή τους στη βολιβιανή επικράτεια.

Οι βολιβιανές αρχές έχουν επισημάνει επανειλημμένα πως η χώρα αποτελεί μέρος των οδών διακίνησης περουβιανής κοκαΐνης προς τη Βραζιλία και άλλα κράτη· ωστόσο η κατάσχεση τόσο μεγάλης ποσότητας φύλλων κόκας με προέλευση το Περού είναι ασυνήθιστη.

Σύμφωνα με την περουβιανή Εθνική Επιτροπή για την Ανάπτυξη και τη Ζωή Χωρίς Ναρκωτικά, οι καλλιέργειες κόκας στο Περού έφθασαν σε έκταση τα 803.810 στρέμματα το 2021. Περίπου το 10% της ποσότητας που παρήχθη χρησιμοποιήθηκε για νόμιμους σκοπούς (μάσηση, αφεψήματα, εκχυλίσματα).

Κατά στοιχεία του ΟΗΕ, το Περού, η Βολιβία και η Κολομβία είναι οι τρεις χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή φύλλων κόκας και υδροχλωρικής κοκαΐνης στον κόσμο.

KΥΠΕ

 

Home