Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Ασφαλής» η Ευρώπη λένε Βρετανοί ταξιδιωτικοί παράγοντες

Offsite Team -
11.05.2021 - 13:50

«Ασφαλής» η Ευρώπη λένε Βρετανοί ταξιδιωτικοί παράγοντες

Thumbnail
Ζητούν υπαγωγή της στην «πράσινη» λίστα

Οι περισσότεροι δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους Βρετανούς θα πρέπει να θεωρηθούν ασφαλείς και να υπαχθούν το συντομότερο δυνατό στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα του Λονδίνου, υποστηρίζουν παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χώρες όπως η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Γαλλία έχουν υπαχθεί στην «πορτοκαλί» κατηγορία επικινδυνότητας, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει υποχρέωση δεκαήμερης απομόνωσης κατ’ οίκον για τις αφίξεις στο Ην. Βασίλειο.

Φορείς του τουρισμού, ωστόσο, παραπέμπουν σε στοιχεία από το πρόγραμμα ελέγχων και ιχνηλάτησης του εθνικού συστήματος υγείας NHS που μοιάζουν να επιβεβαιώνουν πως οι αφίξεις από την Ευρώπη δε συνιστούν σημαντική απειλή για τη δημόσια υγεία στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στο διάστημα 26 Μαρτίου με 22 Απριλίου λιγότεροι από τρεις εκ των 591 ταξιδιωτών από την Κύπρο βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ποσοστό απειροελάχιστο.

Τα αντίστοιχα ποσοστά για αφίξεις από την Πορτογαλία, που είναι στην πράσινη λίστα, ήταν 0,6% και για τις «πορτοκαλί» Ελλάδα 0,8%, Ισπανία 0,7%, Γαλλία 0,8% και Ιταλία 0,4%. Ακόμα πιο χαμηλά ήταν τα αντίστοιχα ποσοστά θετικότητα για τις αφίξεις από Μάλτα και Κροατία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet Γιόχαν Λούντγκρεν σχολίασε ότι η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να συμπεριλάβει μόνο 12 χώρες και εδάφη στην πράσινη λίστα για την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών αναψυχής στις 17 Μαΐου δεν είναι δικαιολογημένη.

Όπως συμπλήρωσε, πέρα από τα στοιχεία που δείχνουν ότι η μεταφορά κρουσμάτων από την Ευρώπη είναι πολύ περιορισμένη, η πρόοδος των εμβολιασμών θα έπρεπε να σημαίνει μεγαλύτερη ελευθερία για τους Βρετανούς ταξιδιώτες.

Ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης που έχει από χθες συναντήσεις στο Λονδίνο με πολιτικούς και τουριστικούς παράγοντες της Βρετανίας δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται «σε πολύ καλό επίπεδο» αναφορικά με την πανδημία και ότι τα πράγματα βελτιώνονται κάθε εβδομάδα. 

Σημείωσε δε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση ως προς τα ελληνικά νησιά με μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού του πληθυσμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Σρι Λάνκα: Σοβαρή έλλειψη καυσίμων στη χώρα

Offsite Team -
27.06.2022 - 11:08

Σρι Λάνκα: Σοβαρή έλλειψη καυσίμων στη χώρα

Άνθρωποι περιμένουν στη σειρά για καύσιμα για 4 μέρες - Η χώρα βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση επτά δεκαετιών

Στρατιώτες στη Σρι Λάνκα παρέδωσαν κουπόνια τη Δευτέρα σε ανθρώπους που έκαναν ουρές για βενζίνη εν μέσω σοβαρής έλλειψης καυσίμων στη χώρα που βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση επτά δεκαετιών, ενώ τα σχολεία έκλεισαν στο Κολόμπο και οι δημόσιοι υπάλληλοι κλήθηκαν να εργάζονται από το σπίτι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, με τα συναλλαγματικά του αποθέματα σε ιστορικό χαμηλό, το νησί των 22 εκατομμυρίων παλεύει να πληρώσει για βασικές εισαγωγές τροφίμων, φαρμάκων και το πιο κρίσιμο, καυσίμων.

«Είμαι στην ουρά για τέσσερις ημέρες, δεν κοιμήθηκα ούτε έφαγα σωστά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», είπε ο οδηγός W.D. Shelton, 67 ετών, ένας από εκείνους που έλαβαν ένα κουπόνι που προοριζόταν να κρατήσει τη θέση του στην ουρά για όποτε υπάρχει διαθέσιμο καύσιμο.

«Δεν μπορούμε να κερδίσουμε τα προς το ζην, δεν μπορούμε να ταΐσουμε τις οικογένειές μας», πρόσθεσε ο Shelton, ο οποίος ήταν 24ος στη σειρά σε ένα πρατήριο καυσίμων στο κέντρο του Κολόμπο, αλλά έμελλε να μείνει εκεί καθώς δεν είχε βενζίνη για το ταξίδι στο σπίτι του, μόλις 5 χλμ μακριά.

Τα αποθέματα καυσίμων της χώρας ανέρχονται σε περίπου 9.000 τόνους ντίζελ και 6.000 τόνους βενζίνης, δήλωσε την Κυριακή ο Υπουργός Ενέργειας Kanchana Wijesekera, αλλά δεν αναμένεται να γίνουν νέες αποστολές.

Η κυβέρνηση έχει πει στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι μέχρι νεοτέρας, ενώ τα σχολεία έχουν κλείσει για μια εβδομάδα στην εμπορική πρωτεύουσα του Κολόμπο και τις γύρω περιοχές.

Οι ουρές στα πρατήρια καυσίμων έχουν αυξηθεί ραγδαία από την περασμένη εβδομάδα.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και οι ιατρικές υπηρεσίες θα έχουν προτεραιότητα στη διανομή καυσίμων.

Μια ομάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επισκέπτεται τη Σρι Λάνκα για να συζητήσει για ένα πακέτο διάσωσης ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αν και το έθνος του Ινδικού Ωκεανού ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία σε επίπεδο λειτουργών πριν ολοκληρωθεί η επίσκεψη την Πέμπτη, αυτό είναι απίθανο να ξεκλειδώσει άμεσα κονδύλια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home