Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ασία: Σημαντική άνοδος στις τιμές του πετρελαίου

Offsite Team -
23.04.2020

Ασία: Σημαντική άνοδος στις τιμές του πετρελαίου

Thumbnail
Κούρσα για εξεύρεση αποθηκευτικού χώρου

Σημαντική άνοδο καταγράφουν στις αγορές τις Ασίας οι τιμές του πετρελαίου, έπειτα από τις άνευ προηγουμένου μειώσεις των περασμένων ημερών, όταν η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε σε αρνητικές τιμές, αλλά και η τιμή του μπρεντ υποχώρησε στα πιο χαμηλά επίπεδα της ιστορίας.

 

Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Ασίας, οι τιμές του μπρεντ καταγράφουν αύξηση 11,8% στα $22,9 το βαρέλι, ενώ οι αντίστοιχες τιμές του αμερικανικού WTI αυξάνεται κατά 14,37% στα $15,76 το βαρέλι. Η άνοδος στις τιμές αποδίδεται στην αυξανόμενη ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στην περιοχή του Αραβικού Κόλπου, κάτι που υπερκαλύπτει τις ανησυχίες για την έλλειψη αποθηκευτικού χώρου.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Κούρσα για αποθηκευτικούς χώρους

Ωστόσο, οι επενδυτές στον λεγόμενο μαύρο χρυσό έχουν επιδοθεί σε μια κούρσα εξεύρεσης αποθηκευτικού χώρου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της υπερβάλλουσας προσφοράς εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, που μείωσε κατακόρυφα τη ζήτηση.  

«Για να το θέσουμε απλά, υπάρχει πάρα πολύ πετρέλαιο και πάρα πολύ λίγος αποθηκευτικός χώρος» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Βενέτης οικονομολόγος στην TS Lombard και εξήγησε ότι ενώ δεν υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι κανείς δεν επιθυμεί να κατέχει συμβόλαια παράδοσης που πλησιάζουν στη λήξη τους, κάτι που εξηγεί την κατακόρυφη πτώση των τελευταίων ημερών.  

Όπως ανέφερε εξάλλου ο Έρνι Μπαρσαμιάν, επικεφαλής της The Tank Tiger η ζήτηση για αποθηκευτικό χώρο έχει αυξηθεί για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα από τον Μάρτιο. Οι πετρελαϊκές εταιρείες ψάχνουν υποδομές αποθήκευσης είτε στην ξηρά είτε ακόμη και σε τάνκερ στη θάλασσα.  

Στις ΗΠΑ, το τεράστιο τερματικό αποθήκευσης στο Κάσινγκ της Οκλαχόμα, όπου αποθηκεύεται το αμερικανικό WTI είναι σχεδόν γεμάτο, λόγω της υψηλής αμερικανικής παραγωγής, ενώ κάποιες εταιρείες έχουν επιτάξει και πλοία μεταφοράς φορτίου για να τα χρησιμοποιήσουν ως δεξαμενές. Σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, Kpler, στις ΗΠΑ απομένει αποθηκευτικός χώρος για άλλα 130 εκατομμύρια βαρέλια.

ΚΥΠΕ

Home