Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ασία:Η πλουσιότερη γυναίκα έχασε σε 1 χρόνο τη μισή περιουσία της

Offsite Team -
28.07.2022 - 18:57

Ασία:Η πλουσιότερη γυναίκα έχασε σε 1 χρόνο τη μισή περιουσία της

Η χασούρα της ξεπερνάει τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια. Και όλα αυτά σε λίγους μήνες.

Μέχρι τον περασμένο χρόνο, η Κινέζα Γιανγκ Χουιγιάν ήταν η πλουσιότερη γυναίκα στην Ασία. Η περιουσία της ξεπερνούσε τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια και οι επιχειρήσεις της στον κλάδο των ακινήτων, άνθιζαν.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Όλα αυτά πριν από έναν χρόνο. Γιατί μέσα σε 12 μήνες η αγορά ακινήτων στην Κίνα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και η μετοχή της εταιρίας της Χουιγιάν, η «Country Garden» κάνει καθημερινά βουτιά στο χρηματιστήριο. Την περασμένη Τετάρτη μάλιστα η μετοχή της έχασε το 15% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι για να συγκεντρώσει μετρητά, θα πουλήσει νέες μετοχές. 

Η Χουιγιάν, έγινε η πλουσιότερη γυναίκα στην Ασία, όταν το 2005, ο πατέρας της και ιδρυτής της εταιρίας real estate «Country Garden», της μεταβίβασε τις μετοχές του.

Στο χείλος του γκρεμού

Η αγορά ακινήτων στην Κίνα πλήττεται μετά την αυστηροποίηση της στάσης των ρυθμιστικών αρχών της χώρας, απέναντι σε εταιρείες της αγοράς ακινήτων με υπέρογκα χρέη. Κολοσσοί όπως η «Evergrande» και η «Sunac» βρέθηκαν στο χείλος της καταστροφής.

Την ίδια στιγμή ο κόσμος που έχει αγοράσει σπίτια αδυνατεί να τα αποπληρώσει και παγώνει τις πληρωμές των στεγαστικών δανείων, με αποτέλεσμα το «ρευστό» να είναι δυσεύρετο.

Ο τομέας των ακινήτων στην Κίνα εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει σχεδόν το 20% – 30% του ΑΕΠ της χώρας και είναι μάλιστα και ένας από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Πλέον η Χουιγιαν κινδυνεύει να χάσει τα σκήπτρα της πλουσιότερης γυναίκας της Ασίας με μια άλλη γυναίκα, την Φανκ Χονκγουέι, μεγιστάνα στον κλάδο των χημικών ινών, να την έχει πλησιάσει επικίνδυνα.

in.gr

Home