Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αυστρία: Καθολικό lockdown και για εμβολιασμένους, για 20 μέρες

Offsite Team -
19.11.2021 - 12:25

Αυστρία: Καθολικό lockdown και για εμβολιασμένους, για 20 μέρες

Η 1η χώρα στη Δ. Ευρώπη που κάνει το βήμα

Η Αυστρία ανακοίνωσε την επιβολή lockdown για τον πληθυσμό, περιλαμβανομένων των εμβολιασμένων.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Έτσι, η Αυστρία θα γίνει από τη Δευτέρα η πρώτη χώρα στη Δυτική Ευρώπη που θα επιβάλει εκ νέου ένα ολικό lockdown για την Covid-19 αυτό το φθινόπωρο, ώστε να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα λοιμώξεων. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, η αυστριακή κυβέρνηση θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό από την 1η Φεβρουαρίου.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Το lockdown θα διαρκέσει αρχικά 10 ημέρες και το πολύ 20 ημέρες, δήλωσε ο συντηρητικός καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι η υποχρέωση εμβολιασμού θα εισαχθεί την 1η Φεβρουαρίου, αφού παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις ενημερωτικές εκστρατείες, δεν ήταν αρκετός ο αριθμός εκείνων που προσήλθαν για να κάνουν το εμβόλιο. «Δεν θέλουμε πέμπτο κύμα, έκτο και έβδομο», είπε ο Σάλενμπεργκ, χαρακτηρίζοντας σκληρό βήμα το lockdown. «Πονάει πολύ», πρόσθεσε, στρέφοντας -χωρίς να το κατονομάσει- τα πυρά του στο ακροδεξιό κόμμα FPÖ, η κριτική του οποίου κατά των εμβολίων συνιστά ουσιαστικά «επίθεση στο σύστημα υγείας μας».

Όπως είπε ο Αυστριακός καγκελάριος, το lockdown θα επαναξιολογηθεί μετά από δέκα ημέρες και το αργότερο στις 13 Δεκεμβρίου θα αρθεί για τους εμβολιασμένους και όσους ανέρρωσαν από την Covid-19. 

Πηγή: iefimerida.gr

Home