Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αυστρία: Ξεπεράστηκε άριστα το πρώτο βήμα χαλάρωσης των μέτρων

Offsite Team -
05.05.2020

Αυστρία: Ξεπεράστηκε άριστα το πρώτο βήμα χαλάρωσης των μέτρων

Thumbnail
"Πολύ σταθερή, πολύ θετική"

Τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της μερικής άρσης των μέτρων που είχαν ληφθεί στη χώρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Αυστρία έχει ξεπεράσει με "άριστα" αυτό το πρώτο βήμα χαλάρωσης των περιορισμών, τόνισε το μεσημέρι στη Βιέννη ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ.

>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<

Όπως σημείωσε, μετά την αξιολόγηση του πρώτου βήματος της χαλάρωσης, η κατάσταση είναι "πολύ σταθερή, πολύ θετική", ο αριθμός αύξησης των κρουσμάτων είναι πλέον μόνον διψήφιος και ο αριθμός των νέων αποθεραπευόμενων είναι σαφώς υψηλότερος εκείνου των νέων λοιμώξεων, γεγονός που δικαιολογεί την εκτίμηση ότι υπήρξε "εξαιρετική εφαρμογή" της πρώτης φάσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, "τα σωστά μέτρα ελήφθησαν την κατάλληλη στιγμή" και ενώ αρχικά υπήρχαν καθημερινές αυξήσεις κρουσμάτων μεταξύ 40 και 50%, αυτή τη στιγμή είναι μόλις στο 0,2%, και η Αυστρία έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση για αυτό.

Συνολικά, 15.569 άνθρωποι έχουν μολυνθεί μέχρι στιγμής στην Αυστρία με τον SARS-CoV-2, σήμερα 418 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και από αυτούς οι 104 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Για να προκύψουν αποτελέσματα της δεύτερης φάσης χαλάρωσης, θα πρέπει να περάσουν δέκα έως δώδεκα ημέρες και η κυβέρνηση ελέγχει την πορεία επαγγελματικά και με ακρίβεια, όπως ανέφερε ο Ρούντολφ 'Ανσομπερ, προσθέτοντας ότι κανείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός γιατί αυτή η πανδημία είναι "άγνωστο πεδίο", δεν υπάρχουν πρότυπα παγκοσμίως, και ακόμη και το θετικό παράδειγμα της Σιγκαπούρης έχει και πάλι καταγράψει αύξηση των λοιμώξεων.

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας είναι της άποψης πως είναι ακόμη πολύ μακρύς ο δρόμος για το ξεπέρασμα της κρίσης και πως το χειρότερο θα ήταν ένα δεύτερο κύμα, για το λόγο αυτό ο Μάιος είναι ο "μήνας της απόφασης" και, εάν δεν υπάρξει αύξηση και οι αριθμοί παραμείνουν σταθεροί, τότε θα έχει επιτευχθεί ένα πολύ μεγάλο βήμα.

Από τις 14 Απριλίου, εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα περίπτερα, άλλα μικρά καταστήματα, καθώς επίσης καταστήματα οικοδομικού εξοπλισμού και κήπων έχουν ανοίξει στην Αυστρία, με τους πελάτες να πρέπει να κάνουν χρήση της προστατευτικής μάσκας και να τηρούν τους κανόνες απόστασης.

Από την 1η Μαίου ανοίγουν διαδοχικά τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα κομμωτήρια, όλα τα μεγάλα καταστήματα, ενώ ακολουθούν από τις 15 Μαίου τα καταστήματα εστίασης και τα ξενοδοχεία.

skai.gr

Home