Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αυστρία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για ενήλικες, αλλιώς πρόστιμο

Offsite Team -
16.01.2022 - 19:02

Αυστρία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για ενήλικες, αλλιώς πρόστιμο

Η Αυστρία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους ενήλικες

Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών, γίνεται η Αυστρία, όπως ανακοίνωσε ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ.

Ο Νεχάμερ ένας συντηρητικός πολιτικός ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Δεκέμβριο, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για «ένα ευαίσθητο θέμα», είπε ότι όσοι δεν θα συμμορφώνονται με το μέτρο θα αντιμετωπίζουν αυστηρό πρόστιμο.

«Θα αποφασίσουμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όπως είναι προγραμματισμένο. Θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές Φεβρουαρίου» είπε ο καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου.

Από τότε που ανακοινώθηκαν τα σχέδια για υποχρεωτικό εμβολιασμό, τον περασμένο χρόνο, η Αυστρία έχει εμπλακεί σε έναν έντονο διάλογο για το θέμα τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στην κοινωνία.

Μέχρι σήμερα το 71,5% όσων μπορούν να εμβολιαστούν στη χώρα το έχει πράξει, ποσοστό αρκετά χαμηλότερο σε σχέση με πολλούς γείτονες της Αυστρίας στην ΕΕ.

Ο Νεχάμερ αναγνώρισε ότι η απόφαση αυτή καλύπτει ένα «απολύτως ευαίσθητο ζήτημα», αλλά όπως είπε έχει προηγηθεί προσεκτική εξέταση του θέματος.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, έπειτα από μια «αρχική περίοδο» εφαρμογής του μέτρου, στα μέσα Μαρτίου θα αρχίσουν να αυστηροποιούνται τα μέτρα εις βάρος εκείνων που θα εξακολουθήσουν να αντιστέκονται στον εμβολιασμό, περιλαμβανομένης της επιβολής προστίμων που θα κυμαίνονται από 600 ως 3.600 ευρώ.

Στη δεύτερη φάση της εφαρμογής όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα δέχονται υπενθύμιση και στην τρίτη φάση θα καλούνται να παραστούν στο ραντεβού εμβολιασμού τους και αν δεν το πράξουν θα τους επιβάλλεται το πρόστιμο.

«Στην καλύτερη περίπτωση δεν θα χρειαστούμε αυτή την τρίτη φάση», είπε ο καγκελάριος.

Διαδηλώσεις κατά των μέτρων

Χθες περίπου 27.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βιέννη εναντίον των μέτρων, τα οποία χαρακτηρίζουν επίθεση στις ατομικές ελευθερίες.

Παράλληλα η αυστριακή κυβέρνηση πρότεινε το κατώτερο όριο ηλικίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού να είναι τα 18 έτη.

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση είχε πει ότι σχεδίαζε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να ισχύει από 14 ετών και άνω.

«Δεν πρόκειται για μια μάχη ανάμεσα στους εμβολιασμένους και στους ανεμβολίαστους», είπε ο Νεχάμερ, ο οποίος μόλις εξήλθε από καραντίνα έχοντας μολυνθεί με κορωνοϊό.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, χρειάζεται να προχωρήσει με αυτό το σχέδιο επειδή πολλοί παραμένουν ανεμβολίαστοι ώστε να μπορούν να συναναστρέφονται ελεύθερα όλοι και τόνισε την αναγκαιότητα να αποφευχθούν νέα λοκντάουν.

Πολλοί Αυστριακοί είναι επιφυλακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό, μια άποψη η οποία υποστηρίζεται από το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας, την τρίτη δύναμη στη βουλή.

Το κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει αυτή την εβδομάδα επί του σχεδίου.

Οι επικριτές του εμβολιασμού υποστηρίζουν ότι πέραν του ζητήματος των ατομικών ελευθεριών, τα υπάρχοντα εμβόλια δεν εμποδίζουν την μετάδοση του ιού ή την επαναμόλυνση και ότι η επικρατούσα παραλλαγή Όμικρον φαίνεται ότι είναι ηπιότερη και προκαλεί λιγότερο σοβαρή νόσηση σε σχέση με τις προηγούμενες.

Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα στο τέλος του περασμένου χρόνου η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα τέταρτο εθνικό λοκντάουν και προανήγγειλε τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Εξαιρούνται όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους και οι έγκυες.

Οι αυστριακές υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια κρούσματα και σχεδόν 14.00 θανάτους από επιπλοκές της νόσου από τις αρχές του 2020 που ξέσπασε η πανδημία.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να αποφύγει ένα πλήρες λοκντάουν σαν εκείνο από το οποίο εξήλθε τον περασμένο μήνα, το τέταρτο από την αρχή της πανδημίας.

Πηγή: Cnn.gr

Αυξάνεται το ταξιδιωτικό χάος στην Ευρώπη

Offsite Team -
03.07.2022 - 18:40

Αυξάνεται το ταξιδιωτικό χάος στην Ευρώπη

Όσοι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν κάποιο ταξίδι στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται

Η προγραμματισμένη δράση από το πλήρωμα καμπίνας της Ryainair αφορά στις συνθήκες εργασίας και θα αυξήσει την αναστάτωση στα μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Όσοι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν κάποιο ταξίδι στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για ένα νέο ταξιδιωτικό χάος το επόμενο σε όλη την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι με το προσωπικό της Ryanair να είναι το τελευταίο που απειλεί με απεργία, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο. 

>>> Διαβαστε επίσης: Περδίος: Να αποφύγετε τα ταξίδια Ιούλιο & Αύγουστο

Απεργίες εργαζομένων σε αεροπορικές εταιρείες σε Ισπανία, Γαλλία και Βρετανία

Καθώς η απεργία των εργαζομένων στο αεροδρόμιο του Παρισιού οδήγησε στην αναγκαστική ακύρωση δεκάδων πτήσεων το Σάββατο και οι δεσμεύσεις τους κάνουν λόγο για περαιτέρω κινητοποιήσεις αργότερα μέσα τον Ιούλιο, το πλήρωμα καμπίνας της Ryanair, της low cost αεροπορικής εταιρείας με έδρα την Ισπανία αποκάλυψε τώρα ότι σχεδιάζει να απεργήσει για 12 ημέρες μέσα στον Ιούλιο.

Την ίδια στιγμή, ο σκανδιναβικός αερομεταφορέας SAS και οι πιλότοι του επιβεβαίωσαν ότι οι συνεχιζόμενες συνομιλίες για τους μισθούς θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα με την ελπίδα να αποτραπεί μια απεργία.

>>> Διαβαστε επίσης: Χάος στα αεροδρόμια - Η WIZZ χθες ακύρωσε 3 πτήσεις από Λάρνακα

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι αεροπορικές εταιρείες θα ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα μια σειρά από ακυρώσεις σε καλοκαιρινές πτήσεις, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η British Airways αναμένεται να «σηκώσει» το μεγαλύτερο βάρος των πτήσεων και το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, το Χίθροου, να είναι εκείνο που θα πληγεί περισσότερο.

Το βράδυ του Σαββάτου, η κυβέρνηση προσπάθησε να αμβλύνει τους φόβους για τις ελλείψεις προσωπικού που ήταν ο βασικός παράγοντας που προκάλεσε το πρόσφατο ταξιδιωτικό χάος που παρατηρήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, λέγοντας ότι τα τεστ ασφαλείας για νέους εργαζόμενους ολοκληρώνονται σε χρόνους ρεκόρ.

Σκηνές χάους στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης

Οι σκηνές χάους στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια το Πάσχα έχουν ήδη αναγκάσει την easyJet και την British Airways να εκτελούν προληπτικά χιλιάδες πτήσεις για να αποτρέψουν ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Το πρωί του Σαββάτου ένα δείγμα του νέου χάους που θα ακολουθούσε παρατηρήθηκε στο Παρίσι, με το ένα πέμπτο των πτήσεων να ακυρώνονται στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Γαλλίας, λόγω διαφωνιών μεταξύ εργαζομένων και επιχειρήσεων για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

Λίγες ώρες αργότερα, το πλήρωμα της Ryanair στην Ισπανία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει επίσης σε απεργία, με αίτημα τις καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η δράση τους σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα τον Ιούλιο και να επηρεάσει τα 10 ισπανικά αεροδρόμια όπου λειτουργεί η Ryanair, όπως ανέφεραν τα συνδικάτα.

iefimerida.gr

Home