Αυτή είναι η νέα «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας (Φώτο)

Δείτε την διάδοχο της Μέρκελ

Η Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ είναι η νέα… σιδηρά κυρία της Γερμανίας, καθώς αναλαμβάνει τα «ηνία» του CDU από την Άνγκελα Μέρκελ.

H 'Ανεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ αναδείχτηκε νικήτρια στον β΄ γύρο με 517 ψήφους και ποσοστό 51,75%. 

Ο Φρίντριχ Μερτς έλαβε 482 ψήφους και ποσοστό 48,2%.

Ψήφισαν 999 σύνεδροι, δεν υπήρχαν άκυρα και αποχές και για την εκλογή απαιτούνταν τουλάχιστον 500 ψήφοι.  

Ποια είναι η Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ; 

Γεννημένη το 1962 σε μια μικρή πόλη της Δυτικής Γερμανίας κοντά στα γαλλικά σύνορα, η Κραμπ-Καρενμπάουερ σπούδασε πολιτική και νομικά σε πανεπιστήμια του Ζάαρλαντ και μπήκε στο CDU στα φοιτητικά χρόνια της, όπου άρχισε να ανεβαίνει στην ιεραρχία. Ο σύζυγός της Χέλμουτ, μηχανικός ορυχείων, έμεινε στο σπίτι για να μεγαλώσει τους τρεις γιους τους καθώς εκείνη ακολουθούσε την πολιτική καριέρα της.

Μπήκε στην τοπική Βουλή το 1999, προσχωρώντας στην κυβέρνηση του κρατιδίου το επόμενο έτος. Έχει μείνει εκεί από τότε, και το 2011 έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του Ζάαρλαντ, κερδίζοντας γρήγορα τη φήμη της ενωτικής πολιτικού που πάντα επιδίωκε να συμβιβάσει τις αντίθετες απόψεις. Βιομηχανική περιοχή χτισμένη στον άνθρακα και στον χάλυβα, το Ζάαρλαντ έχει δει ένα κύμα απολύσεων και κλεισίματος εργοστασίων που το μεταμόρφωσαν στο «φτωχοκομείο της Δυτικής Γερμανίας». Με την κατάσταση να επιδεινώνεται από τα βαριά χρέη, η ΑΚΚ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε δραματικές περικοπές δαπανών, αλλά μείωσε το χτύπημα κάνοντας στενές διαβουλεύσεις με συνδικάτα και ΜΚΟ.

Οι διαμαρτυρίες ήταν σπάνιες και η δημοτικότητά της έφτασε στο 80%. Στη συνέχεια, πέρυσι, ηγήθηκε των Χριστιανοδημοκρατών στη νίκη στις εκλογές του κρατιδίου, κερδίζοντας 40,7% των ψήφων (5,5 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από το 2012) παρά τις δημοσκοπήσεις που προέβλεπαν νίκη για τους Σοσιαλδημοκράτες.

Το αποτέλεσμα εξέπληξε το Βερολίνο και την ανέδειξε σε ανερχόμενο αστέρι του CDU. Στον νέο της ρόλο, η ΑΚΚ είπε ότι θα οδηγήσει το κόμμα σε ένα ταξίδι «αυτοανακάλυψης» και «προγραμματικής ανανέωσης»

Τα συγχαρητήρια του έδωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου στην Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter

12