Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αυτή είναι η πιο μεγάλη κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο (βίντεο)

Offsite Team -
06.06.2022

Αυτή είναι η πιο μεγάλη κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο (βίντεο)

Δείτε το βίντεο - Η Sky Bridge 721 προσφέρει θέα που κόβει την ανάσα

Μετά από δύο χρόνια εργασιών, η μεγαλύτερη σε μήκος κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο υποδέχεται πλέον αιθεροβάμονες –στην κυριολεξία– πεζοπόρους στην Τσεχική Δημοκρατία.

Με την ονομασία Sky Bridge 721, η κρεμαστή πεζογέφυρα ενώνει δύο κορυφές του όρους Kralicky Snezník, προσφέροντας θέα που κόβει την ανάσα.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η κρεμαστή γυάλινη γέφυρα που κόβει την ανάσα μπήκε στο Γκίνες

Με μήκος 721 μέτρα, η πεζογέφυρα της οποίας τα επίσημα εγκαίνια έγιναν τον προηγούμενο μήνα έσπασε το ρεκόρ που κατείχε η μήκους 516 μέτρων πεζογέφυρα στην περιοχή Arouca της Πορτογαλίας και η οποία είχε εγκαινιαστεί την άνοιξη του 2021.

Η Sky Bridge 721 ξεκινά από το Σαλέ Slaměnka και πηγαίνει ως την πλαγιά του Λόφου Chlum. Οι επισκέπτες εισέρχονται σε αυτή σε ύψος 1.125 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και εξέρχονται δέκα μέτρα υψηλότερα.

Για την κατασκευή της απαιτήθηκαν 1.030 κυβικά μέτρα τσιμέντου, με αποτέλεσμα το συνολικό βάρος της να ανέρχεται σε 405 τόνους (το συνολικό βάρος των σχοινιών ανήλθε σε 405 τόνους και αυτό των βοηθητικών δομών σε 20 τόνους).

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απεβίωσε ο πρώην μπασίστας των Bon Jovi, Άλεκ Τζον Σατς (Βίντεο)

Διανύοντας τα 721 μέτρα της, οι επισκέπτες θα ανέλθουν στο υψηλότερο σημείο στα 95 μέτρα από το έδαφος ή 1.116 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Παράλληλα, οι επισκέπτες έχουν μοναδική ευκαιρία να μάθουν την τοπική ιστορία μέσω μιας εκπαιδευτικής διαδρομής που ακούει στο όνομα «Η Γέφυρα του Χρόνου»: οκτώ εκπαιδευτικά πάνελ και ένα συνδεδεμένο διαδραστικό παιχνίδι με καθήκοντα τα οποία είναι οργανωμένα θεματικά και χρονολογικά θα επιτρέψουν στους πεζοπόρους, μετά από περίπατο περίπου μιας ώρας σε συγκεκριμένες διαδρομές, να επιστρέψουν στο παρόν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home