Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αυτοί είναι οι πιο εντυπωσιακοί καταρράκτες του πλανήτη

Offsite Team -
21.03.2021 - 20:23

Αυτοί είναι οι πιο εντυπωσιακοί καταρράκτες του πλανήτη

Thumbnail
Το γεγονός ότι βρίσκονται συνήθως σε απόκρημνες και κατάφυτες τοποθεσίες, τους καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέροντες

Οι καταρράκτες είναι πάντοτε εντυπωσιακοί. Τόσο γιατί είθισται να βρίσκονται σε πανέμορφες τοποθεσίες, όσο βέβαια και γιατί το θέαμα που δημιουργούν, καθηλώνει κάθε επισκέπτη.

Καταρράκτες της Βικτωρίας, Ζάμπια και Ζιμπάμπουε

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η κορυφή της λίστας διαθέτει τους πιο διάσημους καταρράκτες στον κόσμο: τους πραγματικά επιβλητικούς Καταρράκτες της Βικτωρίας.

Βρίσκονται στα σύνορα της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε και είναι προσβάσιμοι μέσω της πόλης της Δυτικής Ζιμπάμπουε με το ίδιο όνομα.

Λοιπόν, γιατί είναι το νούμερο ένα; Αν και τεχνικά δεν είναι οι ψηλότεροι (στα μόλις 355 πόδια, ή 107 μέτρα) ή οι μεγαλύτεροι, είναι συνήθως γνωστοί ως οι μεγαλύτεροι στον κόσμο λόγω του εντυπωσιακά μεγάλου όγκου νερού.

Σύμφωνα με το pandotrip.com, τα νερά που πέφτουν δημιουργούν ένα υπέροχο θέαμα και πολλοί επισκέπτες στην Αφρική κάνουν ένα ιδιαίτερο ταξίδι στη Ζάμπια ή τη Ζιμπάμπουε για να δούνε πρωτόγνωρες εικόνες.

Η δημοτικότητά τους αυξήθηκε μόνο τα τελευταία χρόνια και πιθανότατα θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια.

1

Καταρράκτες Ιγκουασού, Αργεντινή και Βραζιλία

Όπως και με τους καταρράκτες του Νιαγάρα, είναι ένα ξεχωριστό ορόσημο δύο χωρών, καθώς αγγίζουν τα σύνορα της Αργεντινής και της Βραζιλίας.

Αυτοί οι καταρράκτες θεωρούνται επίσης το μεγαλύτερο σύστημα καταρρακτών στον κόσμο. Αν και οι Ιγκουασού έχουν ύψος μόλις 269 πόδια (82 μέτρα), η κουρτίνα του νερού εκτείνεται για πάνω από 5.249 πόδια (1.600 μέτρα).

Είναι τόσο μεγάλοι στην πραγματικότητα που όταν η Eleanor Roosevelt κοίταξε, φημολογείται ότι αναφώνησε «Φτωχοί καταρράκτες του Νιαγάρα!».

2

Καταρράκτης των Αγγέλων, Βενεζουέλα

Με ύψος τα 3.212 πόδια (979 μέτρα), είναι ο υψηλότερος μοναδικός καταρράκτης στον κόσμο. Για να μην αναφέρουμε τον ψηλότερο καταρράκτη στη λίστα μας!

Για τους επισκέπτες στη Βενεζουέλα είναι ένα απολύτως απαραίτητο αξιοθέατο. Θεωρήθηκε επίσης Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ανακαλύφθηκε από τον διάσημο εξερευνητή Sir Walter Raleigh στην αναζήτησή του για την πόλη El Dorado.

Οι ατρόμητοι κυνηγοί καταρρακτών θα ανταμειφθούν με μια επίσκεψη σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες στη Γη.

3

Καταρράκτες Νιαγάρα, Νέα Υόρκη και Οντάριο

Διασχίζει τα φημισμένα σύνορα των ΗΠΑ (μέσω της Πολιτείας της Νέας Υόρκης) και του Οντάριο του Καναδά. Οι πτώσεις είναι εντυπωσιακά ψηλές στα 167 πόδια (ή 99 μέτρα), αλλά εξίσου εντυπωσιακά μεγάλες, απλώνονται σε μεγάλες αποστάσεις.

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα σχηματίστηκαν όταν υποχώρησαν οι παγετώνες στο τέλος της περιόδου Wisconsin (τελευταία εποχή των παγετώνων) και στη συνέχεια, έπειτα από τις γεωλογικές αλλαγές που ακολούθησαν, αφού εμφανίστηκαν οι Μεγάλες Λίμνες, δημιουργήθηκε ένας δρόμο μέσα από τους κρημνούς της περιοχής προς τον Ατλαντικό Ωκεανό.

4

in.gr

Home